Bonapeti.rs»Saveti»Kako sa propržimo tikvice?

Kako sa propržimo tikvice?

Rayna_xcxRayna_xcx
Inovator
165
Kako sa propržimo tikvice?

Tikvice su idealna varijanta za letnje - lagano i ukusno jelo.

Obično se pripremaju brzo, nezavisno koju termičku obradu biramo, za minimalno vreme, uvek je sveže i srednje tvrdo povrće.

Ako ste odlučili da propržite tikvice, treba da isečete tikvice na uske krugove, debljine oko pola centimetra, a nakon toga je potrebno da ih operete vodom.

Pre nego što ih stavite u tiganj, treba da pripremite odgovarajuću posudu za valjanje, u nju stavite malo brašna, dovoljnu količinu da uvaljate krugove sa obe strane. Moguče je da stavite i samlevene začine po ukusu u brašno.

Sledeći korak je da propržite tikvice, možete koristiti normalan ili gril tiganj.

Pazite sa ringlom, zato što ako je masnoća previše vrela ili ringla previše jaka, toplota će uhvatiti tikvice i neće se dobro ispržiti unutra.

Okrećite ih periodično i proveravajte kako se prže sa obe strane i da li je ravnomerno. Pržene tikvice su gotove kada dobiju zlatno-braon boju sa obe strane.

Nakon što dobijete ovaj efekat sa obe strane krugova, možete ih izvaditi u posudu, obloženu ubrusom, koja će pokupiti višak masnoće sa tikvica, zato što za vreme ove vrste obrade, tikvice upiju višak masnoće, koja se nakon padanja temperature jela odvaja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni