Tikvice su idealna varijanta za letnje - lagano i ukusno jelo.
Obično se pripremaju brzo, nezavisno koju termičku obradu biramo, za minimalno vreme, uvek je sveže i srednje tvrdo povrće.
Ako ste odlučili da propržite tikvice, treba da isečete tikvice na uske krugove, debljine oko pola centimetra, a nakon toga je potrebno da ih operete vodom.
Pre nego što ih stavite u tiganj, treba da pripremite odgovarajuću posudu za valjanje, u nju stavite malo brašna, dovoljnu količinu da uvaljate krugove sa obe strane. Moguče je da stavite i samlevene začine po ukusu u brašno.
Sledeći korak je da propržite tikvice, možete koristiti normalan ili gril tiganj.
Pazite sa ringlom, zato što ako je masnoća previše vrela ili ringla previše jaka, toplota će uhvatiti tikvice i neće se dobro ispržiti unutra.
Okrećite ih periodično i proveravajte kako se prže sa obe strane i da li je ravnomerno. Pržene tikvice su gotove kada dobiju zlatno-braon boju sa obe strane.
Nakon što dobijete ovaj efekat sa obe strane krugova, možete ih izvaditi u posudu, obloženu ubrusom, koja će pokupiti višak masnoće sa tikvica, zato što za vreme ove vrste obrade, tikvice upiju višak masnoće, koja se nakon padanja temperature jela odvaja.
Komentari