Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Sa kojim proizvodima se kombinuju tikvice?

Sa kojim proizvodima se kombinuju tikvice?

Kremena RikovaKremena Rikova
Početnik
28
Punjene tikvice

Tikvice su odlično povrće koje u praksi ide uz sve. Klasika su pržene tikvice, ali i punjene tikvice budu odlične.

Veoma velika prednosti je što su tikvice dijetalna hrana i u praksi od njih se ne goji. Naravno, ukoliko ih ne jedete sa mnogo masnoće i u kombinaciji sa drugim kaloričnim sastojcima.

Sadržaj malih količina šećera čini ih odgovarajućim za dijabetičare, a niska količina celuloze - zdravom hranom kod poremećaja i bolesti organa za varenje.

Ukoliko ste ljubitelj ovog predivnog proizvoda, pogledajte sa čim idu tikvice. Naučite kako na napravite uspešnu kombinaciju tikvica, tako da imate ne samo korisna, nego i ukusna jela sa tikvicama.

Tikvice sa kiselim mlekom

Pohovane tikvice
Fotografija: Petya Toskova

Pržene tikvice sa kiselim mlekom i belim lukom - sigurni smo da je ovo omiljeno jelo većine ljudi.

Tikvice sa mocarelom

Tikvice sa mocarelom
Fotografija: Anelia Terzieva

Tikvice se griluju u tiganju. Posle se u tepsiju slažu kružić tikvice, kružić mocarele. Posole se i zapeku se u rerni. Po želji na ove grilovane tikvice možete da stavite i koje god začine više volite.

Tikvice sa pirinčem

Tikvice možete da punite pirinčem, slično punjenim paprikama i sarmama. Za taj cilj prvo propržite malo pirinča sa drugim povrćem - luk, beli luk, šargarepe - šta volite. I nakon toga napunite tikvice. Možete da ih izdubite u oblik panjića ili kao čamce. Zapecite u rerni i gotovi ste.

Tikvice sa pavlakom

Pržene tikvice sa sosom

Tikvice veoma dobro idu uz različite mlečne proizvode poput kiselog mleka, ali takođe i pavlake, sira i kačkavalja. Sa pavlakom možete da ih napravite propržene u tiganu ili tako što dodate u njih pavlaku za kuvanje.

Tikvice sa mesom

Musaka od tikvica

Možete da napravite musaku od tikvica kada želite da kombinujete tikvice sa nečim drugim. Ovo jelo je veoma popularno u grčkoj kuhinji. Slično našoj musaki sa mlevenim mesom i krompirima, samo što Grci umesto krompira koriste - tikvice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest