Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Tikvice sa heljdom

Tikvice sa heljdom

MarianeMariane
Džedaj
1484376
Tikvice sa heljdom
Fotografije: Jivka
1 / 3
05/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Zdravo i ukusno - dva glavna razloga da još sada spremite tikvice sa heljdom"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 - 4 komada, mlade
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 1 komad, crvena
  • luk - 1 veza, svež
  • beli luk - 1 - 2 struka, svež
  • heljda - 1 šolja
  • mirođija
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice operite i isecite na kockice. Zagrejte malo ulja i prodinstajte sa 1 šoljom vode dok ne omekša prvo sitno iseckani luk i beli luk, a zatim i tikvice, šargarepe i paprika.

Dodajte oparnu heljdu i sipajte 1 šolju vode, pa kuvajte dok sve ne bude gotovo.

Po želji, možete smesu prebaciti u tepsiju i ispeći u rerni.

Pre posluženja posipajte sitno iseckanom mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: