Bonapeti.rs»Saveti»Saveti i male tajne kod kuvanja pasulja

Saveti i male tajne kod kuvanja pasulja

Stoyan AleksandrovStoyan Aleksandrov
Početnik
912
Saveti i male tajne kod kuvanja pasulja

Kažu da na balkanskom stolu nema ništa veće od hleba. I po starom običaju ukusni hleb ide ruku pod ruku sa tanjirom pasulja. Verovatno nema osobe koja ne voli čorbu od pasulja ili gravče na tavče. I mladi i stari kod kuće jedu ih sa strašću.

Ali kada dođe vreme za kuvanje pasulja, to može biti vrlo mučan posao. Razlog je taj što je pasulj ponekad teško skuvati. Zbog toga ćemo danas otkriti savete i trikove za kuvanje pasulja.

1. Prvo odaberite pasulj u prodavnici kojem ne treba puno vremena za kuvanje. To je obično naznačeno na pakovanju proizvoda. Ako kupujete pasulj na pijaci ili na merenje - pitajte prodavca. Takođe možete se orijentisati prema veličini zrna. Manji pasulj se obično brže kuva.

2. Sledeći korak je planiranje kuvanja pasulja 1 noć unapred. Dobro je potopiti pasulj u vodu najmanje 8 sati.

3. Zatim taj nabubreli pasulj stavite u veliku šerpu sa puno vode. Imajte dovoljno prostora da pasulj još više nabubri. Ako posuda ima debelo dno - još bolje, tako će se jelo kuvati ravnomerno.

4. Kada kuvate pasulj, promenite 2-3 vode da ne biste imali probleme sa stomakom.

5. Ne kuvajte na jakoj vatri. Kuvajte pasulj na laganoj vatri i postepeno povećavajte temperaturu. A ako vam se ne žuri, pustite da se kuva nekoliko sati. Ovako je pasulj najukusniji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni