Svi znaju da i savršenim palačinkama treba lepo slatko, da bi se pretvorile u fantastičan doručak. Ali domaćice bez iskustva često naprave osnovnu grešku prilikom kuvanja slatka - prekuvaju ga.
Iskusni kuvari znaju, da slatko treba da se skine sa vatre dok je još tečno, jer dok se hladi, ono se zgušnjava. Ali čak i njima se dešava da prekuvaju slatko.
Onda kako se popravlja prekuvano slatko i da li je teško?
Kada je slatko prekuvano, veoma je gusto i često se uskoro nakon pripremanja ušećeri.
Jedan od najlakših načina za popravljanje prekuvanog slatka je da se najpre ugreje na pari ili u mikrotalasnoj, da se šećer u njemu istopi.
Nakon toga se prebacuje u odgovarajuću posudu, dodaje se malo tople vode i stavi se da proključa na tihoj vatri uz neprestano mešanje,
Kada se struktura ujednači i postane glatka, dodaje se limunska kiselina . 2 g na 1 l tečnosti, i toplo slatko se stavlja u suve tegle, koje se okreću da se vakumiraju.
Komentari