Iza imena makaroni, krije se proizvod u obliku cevi, koji se pravi na specijalnoj mašini. Makaroni su deo tradicionalne italijanske kuhinje, ali su veoma često prisutni i na našoj trpezi.
Makaroni su univerzalno jelo koje vole svi, jer i pored pretencioznog izgleda kriju neograničene mogućnosti da ostvarite svoje kulinarske snove i realizujete sve želje i zamisli.
Možete poslužiti gostima na primer makarone u rerni na italijanski način, ali i slatke makarone u rerni sa ratlukom i verujte da će svi želeti drugu, pa i treću porciju.
Kuvanje makarona je veoma prosta stvar. Makarone iz kesice se sipaju u vrelu posoljenu vodu i kuvaju se od 5-6 minuta na umerenoj vatri. Obično je tačno vreme za njihovo kuvanje naznačeno na pakovanju.
Poznavaoci jela od testenina preporučuju da se makarone kuvaju 2-3 minuta kraće, nego što piše na pakovanju, jer će na taj način biti manje kalorične.
Preporučuje se da u vodu za kuvanje makarona dodate i 1 kašiku ulja, koje će ih sprečiti da se slepe. Makarone se kuvaju bez poklopca. U slučaju da lagano prekuvate makarone, možete ih prebaciti u cediljku i da ih isperete hladnom vodom.
Komentari