Bonapeti.rs»Kulinarska mreža»Ivana na Bonapeti.rs»Strana 6

Moj Zid

  • /IvanaIvanaje dodao/la komentar: Ukusni patlidžan u rernipre 4 g. Ukusni patlidžan u rerniUkusni patlidžan u rerni29.04.2018Ja sam stavljala izmedju redova mocarelu, malo vise pelata i odozgo parmezan! Fenomenalno!
  • /IvanaIvanaje glasao/la za: Ukusni patlidžan u rernipre 4 g. Ukusni patlidžan u rerniUkusni patlidžan u rerni29.04.2018
  • /IvanaIvanaje skuvao/la: Ukusni patlidžan u rernipre 4 g. Ukusni patlidžan u rerniUkusni patlidžan u rerni29.04.2018
  • /IvanaIvanaje dodao/la recept sa fotografijom: Aromatična pogača sa mocarelompre 4 g. Aromatična pogača sa mocarelomAromatična pogača sa mocarelom22.02.2021
  • /IvanaIvanaje dodao/la temu na forumu: Restorani u kojima se dobro jedepre 4 g. Zbog dobro poznate situacije u kojoj se nalazimo već godinu dana, suprug i ja ne idemo često u restorane, ali ova tri o kojima ću vam pričati su zaista vredni hvale i to ne zato što smo ih skoro posetili, već zato što su zadovoljili sve kriterijume nas lakih na kritikama, a pritom su veoma različiti i sigurno će vam "leći" barem jedan od njih. Svi su u Beogradu i toplo preporučujem da ih posetite.
    1. "Smokvica" u Gospodar Jovanovoj se razlikuje od drugih u lancu, zbog posebne peći i specijalnog testa za pizzu, koji se pravi od beskvasnog belog testa koji se priprema prirodnom fermentacijom. Ljudi moji, taj ukus u kombinacija sa mojom omiljenom pizzom sa belim sosom od tartufa, mocerelom, parmezanom i pršutom je neponovljiv! Preko kanem malo ljutog maslinovog ulja i topim se od miline u zimskim danima pored kamina na spratu... Burger od angus govedine je takođe fenomenalan!
    2. "Suvenir" u bloku 44 na Nbg-u je poseban po prijatnoj atmosferi i fenomenalnim enterijerom, kako u unutra, tako i na terasi. Ono što vam preporučujem da probate su svinjska rebra u kajmaku i ćuretina sa mlincima. Ne znam šta je bolje, zavisi samo šta vam se jede u datom trenutku.
    3. I za kraj, kao poslastica, "Mala Kolubara na reci", Savski nasip 7a, ima duh prave kafane sa ukusno raspoređenim starinskim detaljima, gde vam organizam prosto traži domaćinske specijalitete sa sve lukom i ljutim papričicama! Ono što je nas oduševilo poslednji put je otkriće godine! Pazite sad... Drpana svinjska plećka na burek testu, sa kajmakom ispod mesa i rukolom i crvenim lukom odozgo uz hrskave krompirići unaokolo! Varijanta sa pljeskavicom je takođe neviđena, s tim sto je tu urnebes umesto kajmaka. Ne bih ništa dalje objašnjavala, to jednostavno morate da priuštite svojim nepcima!
    Da li ste posetili ova mesta? Koje vi restorane preporučujete?
  • /IvanaIvanaje odgovorio/la na temu foruma: Koliko često pripremate novu hranu?pre 4 g. uf, ja nisam sklona eksperimentisanju, više volim proverene stvari. Osim naše, tu je italijanska kuhinja koju obožavam i da spremam i da jedem
  • /IvanaIvanaje odgovorio/la na temu foruma: Koji vam je omiljeni receptpre 4 g. Sve od testa: pite, pogače, uštipci, pa uz to kajmak, sirevi, suvo meso, ajvar...
  • /IvanaIvanaje glasao/la za: Churro krofnepre 4 g. Churro krofneChurro krofne23.12.2019
  • /IvanaIvanaje glasao/la za: Šuplje krofnepre 4 g. Šuplje krofneŠuplje krofne22.09.2017
  • /IvanaIvanaje dodao/la u omiljene: Šuplje krofnepre 4 g. Šuplje krofneŠuplje krofne22.09.2017