Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zaprška za pileću čorbu bez jajaSipajte zapršku u čorbu. Vratite na ringlu i kuvajte 5 minuta.
Isključite i servirajte.
*Zapršku za pileću čorbu bez jaja možete da napravite bez brašna, tako će biti zdravija....
10. okt.
Kako se pravi zaprškaZapržku dodajte jelu.
To se zove jaka zaprška. Postoji i lagana dinstana zaprška, koja se smatra korisnijom. Ona se pravi od paradajz pirea, paradajza, celera, šargapepe i peršuna....
12. feb.
Supa sa paradajzom i krompirom bez zaprške za bebuLuk se oljušti, sitno isecka i dinsta na malo vode dok ne omekša.
Krompir i paradajz su oljušteni, isečeni na kockice i dodati luku.
Dodajte vruću vodu i prokuvajte supu za bebe dok ne bude gotova.
Na kraju se dodaju...
14. avgust
Musaka bez zaprškeMusaka bez zaprške ne odstupa ni po čemu od tradiocionalne musake sa zaprškom, a 5 puta je dijetalnija....
27. sep.
Posna supa bez zaprškeKrompir oljuštimo i sečemo na kockice, šargarepu sečemo na polumesec, crvenu papriku na trakice.
Ugrevamo ulje u šerpi, dinstamo luk, šargarepu i papriku dok ne omekšaju. Dodajemo kockice krompira i isečeni paradajz....
27. sep.
Postan boršč bez zaprškeOčisti se povrće i iseče se na sitno, a svež kupus se iseče na trake. U šerpi se zagreva ulje i sipa se povrće, osim paradajza i belog luka, da se izdinsta na tri minuta.
Dodaje se narendan paradajz i čenovi belog luka...
03. april
Posni pasulj bez zaprškeNatopimo pasulj 6-8 sati, ocedimo ga i prelivamo čistom vodom, stavljamo da provri.
Bacamo prvu vodu i sipamo novu vrelu vodu.
Nakon oko 30 minuta dodajemo sušenu papriku, šargarepe i celer isečene na sitno, ulje i...
14. jul
Čorba od koprive bez zaprškePoparimo koprivu vrelom vodom. Ostavimo da odstoji nekoliko minuta. Odaspemo vodu i isečemo koprivu. Stavimo je u šerpu s vodom i stavimo na ringlu.
Oljuštimo, operemo i isečemo jednu glavicu crnog luka. Stavimo luk u...
17. april
Supa sa svinjetinom bez zaprškeMeso dobro operite i stavite ga u šerpu sa 2 litra vode. Čim provri sklonite penu i kuvajte dok meso ne počne da se odvaja od kostiju.
Tada izvadite meso i procedite bujon, jer moguće da se otkinulo malo parčence kosti...
20. dec.
Musaka sa pečurkama bez zaprškeOčistite povrće i pečurke i isecite ih na odgovarajuće komade. Stavite u odgovarajuću šerpu ili pleh sa poklopcem.
Poemašajte mleveno meso sa jednom šoljom vode i dodajte u smesu od povrća.
Posolite, stavite poklopac...
28. januar
Jednostavna supica od povrća bez zaprškeIsečeni luk, šargarepa i miks od povrća se posole i dinstaju u maslacu dok ne omekšaju.
Nakon toga se prelivaju sa litar kipuće vode i kuvaju se nekoliko minuta.
Na kraju se dodaju oljušten, opran i na male kocke isečen...
20. jun
Supa od crvenog sočiva bez zaprškeU posoljenu vodu stavljamo ulje i jedno nakon drugog sitno iseckano povrće i začine.
Ostavljamo da se kuva oko 15 minuta, nakon toga se stavlja oprano sočivo i kuvamo još 10 minuta. Jelo odgovara bebama zato što se ne...
28. sep.
Posna čorba od pasulja bez zaprškeNalijte u šerpu vodu i stavite je na šporet. Kada provri operite pasulj i stavite ga u nju. Dodajte jednu kašičicu šećera da se pasulj brže skuva.
Kuvajte oko sat vremena, nakon toga prospite vodu i nalijte ponovo oko...
03. april
Jagnjeća čorba od iznutrica bez zaprškeKomplet dobro operemo i stavljamo u posudu da se kuva. Kada se skuva izvadimo i isečemo na kocke.
Bujon u kome smo pravili komplet, procedimo i koristimo za dalje spremanje jela. Luk stavljamo da se kuva u proceđenom bujonu...
11. mart
Pileća supica sa krompirom bez zaprškeUzimamo veći ohlađeni pileći batak, operemo ga i stavljamo ga u šerpu da se kuva oko 20 minuta. Dodajemo i malo soli u vodu, dok se kuva.
Dok se batak kuva na ringli, pripremamo ostale sastojke. Očistimo i operemo pirinač...
18. mart
Čorba od jagnjeće iznutrice bez zaprškeOstavljamo jagnjeću čorbu bez zaprške da vri oko 30 minuta dok pirinač ne bude gotov....
29. okt.
Prolećna čorba od spanaća bez zaprškeProlećna čorba od spanaća bez zaprške je gotova.
Prijatno!...
28. jun
Jesenja čorba sa ćuftama bez zaprškeČorba sa ćufticama he bez zaprške, tako mi se više dopada!
Ponekad pravim zapršku od 1 jajeta, limunovog soka ili sirćeta i brašna....
28. okt.
Sočivo sa zaprškomGotovu zapršku dodajemo u sočivo i ostavljamo da provri nekoliko minuta.
Gotovo sočivo serviramo vruće. Možete da dodate sveže isečen peršun....
29. nov.
Čorbast pasulj sa zaprškomZapršku dodati u pasulj. Ostaviti da se kuva još 5 minuta, nakon čega čorbu skinuti sa vatre i dodati sitno naseckane peršun i nanu....
20. mart
Pileća supa sa zaprškomNakon toga uzeti malo tečnosti iz supe i postepeno i uz neprestano mešanje je dodati u smesu za zapršku.
Nakon toga zapršku na isti način sipati u supu (postepeno i uz neprestano mešanje, da se suba ne bi presekla)....
28. april