Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Zaprška za pileću čorbu bez jajaZaprška za pileću čorbu bez jaja
10. okt.
Sipajte zapršku u čorbu. Vratite na ringlu i kuvajte 5 minuta. Isključite i servirajte. *Zapršku za pileću čorbu bez jaja možete da napravite bez brašna, tako će biti zdravija....
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Zapržku dodajte jelu. To se zove jaka zaprška. Postoji i lagana dinstana zaprška, koja se smatra korisnijom. Ona se pravi od paradajz pirea, paradajza, celera, šargapepe i peršuna....
Supa sa paradajzom i krompirom bez zaprške za bebuSupa sa paradajzom i krompirom bez zaprške za bebu
14. avgust
Luk se oljušti, sitno isecka i dinsta na malo vode dok ne omekša. Krompir i paradajz su oljušteni, isečeni na kockice i dodati luku. Dodajte vruću vodu i prokuvajte supu za bebe dok ne bude gotova. Na kraju se dodaju...
Musaka bez zaprškeMusaka bez zaprške
27. sep.
Musaka bez zaprške ne odstupa ni po čemu od tradiocionalne musake sa zaprškom, a 5 puta je dijetalnija....
Posna supa bez zaprškePosna supa bez zaprške
27. sep.
Krompir oljuštimo i sečemo na kockice, šargarepu sečemo na polumesec, crvenu papriku na trakice. Ugrevamo ulje u šerpi, dinstamo luk, šargarepu i papriku dok ne omekšaju. Dodajemo kockice krompira i isečeni paradajz....
Postan boršč bez zaprškePostan boršč bez zaprške
03. april
Očisti se povrće i iseče se na sitno, a svež kupus se iseče na trake. U šerpi se zagreva ulje i sipa se povrće, osim paradajza i belog luka, da se izdinsta na tri minuta. Dodaje se narendan paradajz i čenovi belog luka...
Posni pasulj bez zaprškePosni pasulj bez zaprške
14. jul
Natopimo pasulj 6-8 sati, ocedimo ga i prelivamo čistom vodom, stavljamo da provri. Bacamo prvu vodu i sipamo novu vrelu vodu. Nakon oko 30 minuta dodajemo sušenu papriku, šargarepe i celer isečene na sitno, ulje i...
Pile frikase bez zaprškePile frikase bez zaprške
07. jul
Neka vam je slatko sa ovim piletom frikase bez zaprške!...
Klasičan pasulj bez zaprškeKlasičan pasulj bez zaprške
14. feb.
I vaš klasični pasulj bez zaprške je gotov....
Svinjska supa bez zaprškeSvinjska supa bez zaprške
21. januar
Serviramo našu svinjsku supu bez zaprške toplu....
Čorba od koprive bez zaprškeČorba od koprive bez zaprške
17. april
Poparimo koprivu vrelom vodom. Ostavimo da odstoji nekoliko minuta. Odaspemo vodu i isečemo koprivu. Stavimo je u šerpu s vodom i stavimo na ringlu. Oljuštimo, operemo i isečemo jednu glavicu crnog luka. Stavimo luk u...
Supa sa svinjetinom bez zaprškeSupa sa svinjetinom bez zaprške
20. dec.
Meso dobro operite i stavite ga u šerpu sa 2 litra vode. Čim provri sklonite penu i kuvajte dok meso ne počne da se odvaja od kostiju. Tada izvadite meso i procedite bujon, jer moguće da se otkinulo malo parčence kosti...
Musaka sa pečurkama bez zaprškeMusaka sa pečurkama bez zaprške
28. januar
Očistite povrće i pečurke i isecite ih na odgovarajuće komade. Stavite u odgovarajuću šerpu ili pleh sa poklopcem. Poemašajte mleveno meso sa jednom šoljom vode i dodajte u smesu od povrća. Posolite, stavite poklopac...
Čorba od tikvica bez zaprškeČorba od tikvica bez zaprške
08. avgust
Čorba od tikvica bez zaprške je gotova....
Jednostavna supica od povrća bez zaprškeJednostavna supica od povrća bez zaprške
20. jun
Isečeni luk, šargarepa i miks od povrća se posole i dinstaju u maslacu dok ne omekšaju. Nakon toga se prelivaju sa litar kipuće vode i kuvaju se nekoliko minuta. Na kraju se dodaju oljušten, opran i na male kocke isečen...
Supa od crvenog sočiva bez zaprškeSupa od crvenog sočiva bez zaprške
28. sep.
U posoljenu vodu stavljamo ulje i jedno nakon drugog sitno iseckano povrće i začine. Ostavljamo da se kuva oko 15 minuta, nakon toga se stavlja oprano sočivo i kuvamo još 10 minuta. Jelo odgovara bebama zato što se ne...
Posna čorba od pasulja bez zaprškePosna čorba od pasulja bez zaprške
03. april
Nalijte u šerpu vodu i stavite je na šporet. Kada provri operite pasulj i stavite ga u nju. Dodajte jednu kašičicu šećera da se pasulj brže skuva. Kuvajte oko sat vremena, nakon toga prospite vodu i nalijte ponovo oko...
Jagnjeća čorba od iznutrica bez zaprškeJagnjeća čorba od iznutrica bez zaprške
11. mart
Komplet dobro operemo i stavljamo u posudu da se kuva. Kada se skuva izvadimo i isečemo na kocke. Bujon u kome smo pravili komplet, procedimo i koristimo za dalje spremanje jela. Luk stavljamo da se kuva u proceđenom bujonu...
Pileća supica sa krompirom bez zaprškePileća supica sa krompirom bez zaprške
18. mart
Uzimamo veći ohlađeni pileći batak, operemo ga i stavljamo ga u šerpu da se kuva oko 20 minuta. Dodajemo i malo soli u vodu, dok se kuva. Dok se batak kuva na ringli, pripremamo ostale sastojke. Očistimo i operemo pirinač...
Čorba od jagnjeće iznutrice bez zaprškeČorba od jagnjeće iznutrice bez zaprške
29. okt.
Ostavljamo jagnjeću čorbu bez zaprške da vri oko 30 minuta dok pirinač ne bude gotov....
Prolećna čorba od spanaća bez zaprškeProlećna čorba od spanaća bez zaprške
28. jun
Prolećna čorba od spanaća bez zaprške je gotova. Prijatno!...
Jesenja čorba sa ćuftama bez zaprškeJesenja čorba sa ćuftama bez zaprške
28. okt.
Čorba sa ćufticama he bez zaprške, tako mi se više dopada! Ponekad pravim zapršku od 1 jajeta, limunovog soka ili sirćeta i brašna....
Sočivo sa zaprškomSočivo sa zaprškom
29. nov.
Gotovu zapršku dodajemo u sočivo i ostavljamo da provri nekoliko minuta. Gotovo sočivo serviramo vruće. Možete da dodate sveže isečen peršun....
Čorbast pasulj sa zaprškomČorbast pasulj sa zaprškom
20. mart
Zapršku dodati u pasulj. Ostaviti da se kuva još 5 minuta, nakon čega čorbu skinuti sa vatre i dodati sitno naseckane peršun i nanu....
Pileća supa sa zaprškomPileća supa sa zaprškom
28. april
Nakon toga uzeti malo tečnosti iz supe i postepeno i uz neprestano mešanje je dodati u smesu za zapršku. Nakon toga zapršku na isti način sipati u supu (postepeno i uz neprestano mešanje, da se suba ne bi presekla)....