Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pirinač sa karijem i tikvicama u tiganju

Pirinač sa karijem i tikvicama u tiganju

Dani RusenovaDani Rusenova
Šegrt
259769
Pirinač sa karijem i tikvicama u tiganju
Fotografije: Dani Rusenova
1 / 2
07/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
"Ovo nije prosto pirinač sa karijem i tikvicama u tiganju, ovo je kratka lekcija iz pripreme neverovatno ukusnog i aromatičnog vegetarijanskog jela"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja, tip bardo
  • tikvice - 1 komad (ja sam koristila tamnije tikvice koje su hrskavije i krehke)
  • luk - 1 glavica
  • đumbir - prstohvat
  • kari - 1 kašičica
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite tikvice i secite na trakice (ili na koamde, kako se vama dopada)

Uzmite tiganj, tipa vok. Ugrejte ulje u tiganju.

Kad se dovoljno ugreje, kratko propržite tikvice sa malo soli. Nakon toga izvadite na tanjir.

U istoj masti propržite sitno iseckan luk i pirinač (prethodno opran i ostavljen da se ohladi). Kad pirinač omekša, tj. promeni boju, postane proviidan, dodajte 3-4 šolje vode. Dodajte so, prstohvat đumbira i kari.

Kuvajte dok ne ostane sasvim malo tečnosti. Onda dodajte tikvice, sve promešajte i skinite sa vatre. Ostavite da upije i preostalu vodu, možete poklopiti da se popari.

Možete koristit kao osnovno vegetarijansko jelo, ali i kao prilog.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: