Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Pečena Bundeva»Bundeva sa svežim mlekom iz rerne na Panađurski način

Bundeva sa svežim mlekom iz rerne na Panađurski način

ZoriZori
Guru
7292375k218
Bundeva sa svežim mlekom iz rerne na Panađurski način
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 4
31/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Evo da vidite da ljudi iz Panađurišta ne podižu samo ustanke, nego i kuvaju veoma ukusno"

Potrebni sastojci

  • bundeva - oko 1.5 kg oljuštena i i krupnije izrendana
  • jaja - 4 komada, umućena
  • maslac - 50 g
  • šećer - 1/2 šolje
  • sveže mleko - 500 ml
  • cimet - pola kašičice
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • vanila - 2 kesice u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendanu bundevu sipamo u pleh, prethodno namazan maslacem. Prelivamo smesom od umućenih jaja, šećera (bez šećera u prahu, svežeg mleka, vanile i cimeta. Odozgo poređajte komadiće maslaca.

Pecite u umerno ugrejanoj rerni dok se ne stvori braon korica. Kad bude gtova ostavite da se ohladi 1-2 sata.

Hladnu bundevu servirajte isečenu na komade i posutu šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: