Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Zapečena Jela»Venac od povrća Jesenje izobilje

Venac od povrća Jesenje izobilje

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3562k217
Venac od povrća Jesenje izobilje
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
07/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Ne dajte da vas naslov dovede u zabludu, sastojci ovog izuzetnog delikatesa su dostupni tokom cele godine"

Potrebni sastojci

  • plavi patlidžan - 2 komada
  • mleveno meso - 250 g
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • povrće - 250 g (šargarepa, grašak, karfiol, brokoli)
  • kukuruz - 100 g
  • pečurke - 150 g konzerviranih
  • kačkavalj - 150 grama
  • jaja - 1 komad
  • peršun - 1 kašika
  • so
  • biber
  • makaroni - 150 g skuvanih
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite plavi patlidžan na dugačke trake i potopite u slanu vodu da stoje 15-20 minuta, kako bi se izvukla gorčina. Posle toga ih dobro osušite i uvaljajte u brašno.

Ispržite ih na zagrejanom ulju. Posle toga propržite crni i beli luk, dodajte mleveno meso i začine. Dodajte povrće, pečurke i kukuruz.

Dinstajte na tihoj vatri, dok povrće ne omekša.

Umutite jaje i dodajte narendani kačkavalj, makarone, peršun i začine po ukusu.

Podmažite kalup za kuglof. Poređajte ispržene trake od patlidžana, lagano pritiskajući krajeve. Jedan deo traka treba da štrči iz kalupa. Sipajte najpre smesu od povrća i mesa, a zatim smesu od makarona.

Upakujte smesu krajevima patlidžana. Pecite jelo u zagrejanoj rerni na 220°C oko 30-35 minuta. Izvadite iz rerne, sačekajte da se ohladi i pažljivo okrenite na tanjir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: