Pohovane tikvice sa mlevenim mesom

17/03/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Evo kako izgleda perfektno meze uz pivo. Neka nam oproste dame koje su na dijeti "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 041
  • Pregledi tokom meseca342
  • Pregledi tokom desmice31
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i ako hoćete, ogulite tikvicu. Isecite je na kolutove i posolite. Neka odstoji 30 minuta, kako bi otpustile vodu.

Pomoću okruglog kalupa napravire rupu u sredini svake tikvice. Mleveno meso pomešajte sa začinima.

Rupe koje ste napravili popunite mlevenim mesom i pritisnite sa obe strane.

Razbijte jaja i umutite ih. Zagrejte ulje u tiganju.

Jedan kolut tikvice uvaljajte u brašno, pa zatim u jaja i stavite da se prži dok ne porumeni. Tikvice stavite na ubrus, kako bi se suvišna masnoća ocedila.

Poslužite sa sosom od belog luka i kiselog mleka.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija