Taljatele Karbonare po originalnom receptu

21/03/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1450
"Naučiću vas kako da pripremite ukusne taljatele čak ukusnije od italijanskih "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 280
  • Pregledi tokom meseca193
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • taljatele - oko 300 g
  • biber - sveže mleven, po ukusu
  • luk - 2 glavice
  • maslinovo ulje - oko 60 ml
  • tečna pavlaka - 200 g
  • žumance - 2 komada
  • parmezan - 100 - 150 g
  • slanina - 300 g
  • bosiljak
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Slanina se isecka na sitno, prethodno se odstrani kožica i izdinsta se na tiganju bez masnoće na umerenoj vatri. Doda se luk isečen na trakice.

Ostavi se da slanina dobro porumeni i luk da omekša, oko 7-8 minuta. Doda se tečna pavlaka i meša se 3-4 minuta dok ne promeni boju od bele u blago žutu.

Dodaju se žumanca, prethodno blago umućena, neprekidno se meša oko 2-3 minuta, tek da se stegne. Pospe se sveže mlevenim crnim biberom.

U međuvremenu u loncu s vodom, soli i 2 kašike maslinovog ulja skuvaju se taljatele za vreme koje je određeno na pakovanju.

Gotove taljatele se iscede i preliju sa sosom. Svaka porcija se pospe narendanim parmezanom. Pospe se svežim bosiljkom.
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija