Dinstani fazan

19/05/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1435
"Aromatičan dinstani fazan - sofisticirano jelo za ljubitelje dobre kuhinje!"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano100
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očišćeni fazan, očišćen od iznutrica i dobro opran se iseče na dva dela po dužini kičme. Unutrašnjost se natrlja sitno istucanim biberom, mašću i solju.

Stavi se u posudu za pečenje zajedno sa šargarapom, korenom peršuna, biberom u zrnu i masnoćom. Prelije se vinom i dinsta se. Ako je neophodno, dodatno se doliva malo vode.

Kad meso omekša, sos se promeša s pola pavlake. Fazan se servira u porcelanskom tanjiru, preliven ostatkom pavlake.

Servira se topao s odvojeno spremljenim garnirungom - prženim krompirom, dinstanim graškom i dr.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija