Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa makom i sitnim sirom

Kolač sa makom i sitnim sirom

Daniela GeorgievaDaniela Georgieva
Šegrt
481511
Kolač sa makom i sitnim sirom1 / 2
05/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
2
"Nikad nije previše rano ili previše kasno za parče kolača, posebno ako je baš ovakav"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 150 g
  • šećer - 50 g
  • maslac - 60 g
  • za nadev
  • sitan sir - 125 g
  • maslac - 50 g
  • mak - 75 g
  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 375g
  • griz - 75 g
  • šećer - 75 g
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se pomeša sa šećer i masalce. 2/3 se stavlja u kalup za tortu i pritiska se ka dnu. Ostavlja se u frižideru.

Priprema se nadev, tako što se pomešaju sveže mleko, sitan sir, šećer, maslac i i stavlja se da provri na tihoj vatri.

Dodaje se griz i seme maka, skida se sa vatre i dobro promeša. Nadev se stavlja u kalup. Odozgo se stavlja preostalo testo.

Peče se na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: