Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ćufte»Srpske ćufte ispod pokrivača

Srpske ćufte ispod pokrivača

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5049k440
Srpske ćufte ispod pokrivača
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
01/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
7
"Dobro su se sakrile ove ćufte ispod pokrivača, ali mi smo ih otkrili i pojeli"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 50 ml
  • hleb - 1 kriška, stari
  • majonez - 1 kašika
  • prezle - 1 kašika
  • peršun
  • origano
  • paradajz - 2 komada
  • kačkavalj - 100 g
  • so - po želji
  • biber - 1 prstohvat
  • ulje - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso pomešajte sa jajetom, sa kriškom hleba koju ste prethodno potopili u svež mleko i ocedili, majonezom, prezlama, origanom, svežim peršunom, biberom i ako bude potrebe, sa malo soli.

Kašikom sve promšajte da se svi sastojci pomešaju i uzimajte kašikom od smese. Odvojite 7 jednakih delova i od svakog napravite tanku koru.

Kačkavalj iseicte na dva dela, pa jedan isecite na debele trake, a drugi deo narendajte.

Paradajz isecite na polumesece ili listiće. U sredinu mlevenog mesa stavite kačkavalj i napravite ćuftu. Zagrejte ulje i blago propržite ćufte, ali ne skroz.

Poređajte ih zatim u tepsiju, prelijte uljem u kom ste ih pržili i sipajte još 50 ml vode. Preko poređajte po dva listića paradajza, a preko paradajza rendani kačkavalj.

Pecite u zagrejanoj rerni 35 - 40 minuta, tako da zadnjih 10 minuta budu pokrivene folijom, da kačkavalj ne izgori. Poslužite sa svežom salatom i čašom vina. Ukus je neverovatan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: