Medaljoni od ribe hek sa sosom od pavlake i limuna

07/12/2017
"Kada je povod specijalan, jelo treba da bude prefinjeno i veoma ukusno "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano43
  • Pregledi tokom meseca43
  • Pregledi tokom desmice16
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • riba hek - 4 komada, gotovi medaljoni ili file
  • so
  • biber
  • crni luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 2 čena
  • kravlji maslac - 4 supene kašike
  • kisela pavlaka - 4 supene kašike
  • senf - 1 supena kašika, ruska, ljuta
  • limun - 1 komad
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Riblje medaljone pospite solju i biberom sa obe strane i staivte u posudu za pečenje.

Luk očistite, sitno isecite i rasporedite preko ribe.

Čenove belog luka oljuštite i izgnječite, dok se ne dobije kašica. U njih dodajte rastopljeni kravlji maslac, kiselu pavlaku, senf i sveže isceđen sok od limuna (oko jednu i po kašiku).

Sos začinite solju i biberom, nakon toga namažite riblje medaljone.

Ribu pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko dvadeset minuta. Gotovo jelo pospite svežim peršunom i ukrasite kriškama limuna.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija