bonapeti.rs»Članci»Pretraga

Pretraga sajta

Saveti kod pripremanja jarebicaSaveti kod pripremanja jarebicaIako nisu mnogo popularne, od jarebica možete da spremite izuzetno ukusna jela. Evo nekoliko saveta kako to učiniti: Ukoliko je jarebica u zamrznutom obliku, tada treba pre nego što je spemite da je odmrznete 40-50 minuta...
Greške kod pečenja mesaGreške kod pečenja mesa
22. okt.
Toni Aleksov
Kao bilo koje zanimanje, tako i kulinarstvo, skriva svoje suptilne male tajne što se tiče pripreme hrane. To su često vrlo mali detalji, koji mogu drastično promeniti ukus celog jela. Na primer, kako izgleda jednostavno...
Pravila kod kuvanja pasuljaPravila kod kuvanja pasulja
16. okt.
Toni Aleksov
Pasulj spada u najčešće pripremljanim kuvanim jelima na ovim prostorima. Došao iz daleke Amerike, on je izuzetno koristan za ljudski organizam. Zreo pasulj je veoma bogat belančevinama, koje su bliske životinjskim, a...
Simptomi kod predoziranja kofeinomSimptomi kod predoziranja kofeinomSimptomi kod predoziranja kofeinom Zavisnici osećaju fizičke tegobe kao što su glavobolja, napor u mišićima, nemir, nervoza, ošamućenost, zapušen nos, mučnine, umor, treperenje i razdražljivost....
Zabranjene namirnice kod refluksaZabranjene namirnice kod refluksaRefluks je problem sa sistemom za varenje. Kod ovog stanja se javlja nadražaj sluzokože sistema za varenje, kao posledica uzete hrane. U današnje vreme sve više osoba imaju ovaj problem. Najuopštenije rečeno, refluks...
Ishrana kod usporenog metabolizmaIshrana kod usporenog metabolizmaMetabolizam se odnosi na različite hemijske reakcije koje se dešavaju unutra u našem organizmu radi održavanja života. Metabolizam se deli na dve osnovne kategorije: katabolizam i anabolizam. Katabolne reakcije uključuju...
Ishrana kod hroničnog gastritisaIshrana kod hroničnog gastritisaDrugi mogući su: - Varenje (dispepcija) - Kiselina u želucu - Bol u stomaku - Štucanje - Gubitak apetita - Mučnina - Povraćanje, verovatno krvi ili materijal koli izgleda kao talog od kafe - Tamna stolica Gastritis...
Finese kod dinstanja mesaFinese kod dinstanja mesaDinstano meso bude veoma ukusno ako se prate neke finoće prilikom pripreme. Klasično dinstanje mesa predstavlja prženje mesa, nakon toga se poklopi i dinsta na tihoj vatri sa malo tečnosti. Dinstanje mesa je idealno za...
Finese kod spremanja spanaćaFinese kod spremanja spanaćaSpanać je omiljena korisna namirnica. Ko ne voli špagete sa spanaćem ili pak picu sa spanaćem. Ali pre nego što ga uključimo u svoj meni, treba da znamo kako da ga upotrebimo. Koje su finese kod kuvanja spanaća?...
Šta jesti kod povraćanjaŠta jesti kod povraćanjaTakođe, možete popiti i jednu čašu koka kole, jer, prema mišljenju mnogih specijalista, ona suzbija napade povraćanja....
Dijeta kod oboljenja jetreDijeta kod oboljenja jetreLjudi sa oboljenjima jetre moraju da prate poseban režim ishrane, jer način ishrane direktno utiče na stanje jetre. Najpre treba da prestanu da piju alkohol. Konzumiranje alkohola dehidrira telo i uništava sve korisne...
Korisne namirnice kod gastritisaKorisne namirnice kod gastritisaGastritis je upala sluzokože želuca. Dobija se od dugotrajne upotrebe želudačnih iritansa poput alkohola, nesteroidnih protivupalnih lekova i aspirina. Drugi uzroci bolesti mogu biti Helicobacter pilori bakterije,...