Jagnjeće iznutrice budu veoma ukusne ako se spreme na pravilan način. Postoje neke specifičnosti kada je u pitanju njihovo čišćenje i spremanje.
Kada je reč o iznutricama, podrazumevamo džigericu, bubrezi, srce, pluća i creva. Važno je da se dobro sve očisti kako bi se uklonio neprijatan miris.
Pluća treba da se potope 30 minuta u vruću vodu, a onda da se kuvaju oko 30 minuta. Džigerica ne iziskuje ko zna kakve prethodne pripreme, dok za creva je potrebno veliko umeće. Važno je da ih operete unutra i spolja i onda da ih kuvate u posoljenoj vodi oko 15 minuta. Operite ih sirćetom i ponovo ih skuvajte.
Potapanje iznutrica u vodu sa sirćetom pomaže da se ukloni jak miris pre spremanja.
Srcu treba da se uklone krvni sudovi i da se iseče na pola. Ono se ože skuvati, kako bi bilo mekše.
Bubrege treba dobro da očistite, potopite i zatim da h skuvate.
Sve iznutrice možete staviti na roštilj ili da napravite sarmu.
One se dobro slažu sa sokom od limuna i pikantnim začinima.
Ukus će sigurno biti neverovatan, ako ih dobro očistite i spremite.
Komentari