Bonapeti.rs»Članci»Dijete»Proteinska dijeta za udarno skidanje kilograma

Proteinska dijeta za udarno skidanje kilograma

EliEli
Pomoćnik kuvara
209
proteinska dijeta

Svi se pitamo kako da smršavmo za leto. Dolazi vreme mora i kratkih pantalona, a mi se sebi ne dopadamo dovljno da bismo dozvolili da nas neko vidi u kraćoj garderobi. I tamo smo došlo do velikog pitanja - "Šta da radimo? ". A evo ga i odgovor.

Kada čujemo dijeta, većina je skeptična, zato što kao da čujemo ograničenje ili trošenje mnogo novca.

Proteinska dijeta ustvari ne pokriva ni jedno od gorenavedenih, Jedini minus je što se ne preporučuje vegetarijancima ili veganima. Ne postoji određen period za držanje, što znači da može da bude prekinuta kada se pojave vidljivi rezultati ili kada čovek odluči da prestane.

Proteinska dijeta se sastoji u ishrani SAMO sa proizvidima od mesa. Svaka vrsta mesa je prihvatljiva, piletina je na zadnjem mestu. Jagnjetina, teletina i najviše svinjetina je preporučljiva za dijetu sa mesom.

Možete prirpemiti po ukusu - kuvano, pečeno ili prženo. Ako mislite da ne možete da se hranite samo sa šniclom, u porciju mesa možete dodati malo prženog krompira ili krastavac, nemojte zaboraviti da je meso glavni sastojak.

Jedino što se zabranjuje su ugljeni hidrati - testo, slatkiši i deserti, napci sa visokim sadržajem ugljenih hidrata itd. Nema ograničenja u količini mesa koje ćemo jesti iz više razloga, meso zasiti brzo i potrebno je da jedemo sasvim malo da bismo se zasitili.

šnicla kao deo proteinske dijete

Ideja da se hranimo samo sa mesom i da smršamo, je čudno mnogim ljudima zato što zvuči nepravilno. Ustvari meso sadrži samo masti, a naime masti su one koje daju energiju telu i ne lepe se. U umerenim količinama meso nas zasićuje, i ne odražava se na izgled.

Za razliku od ugljenih hidrata, koji se lepe direktno, meso, kao što smo već naučili to ne radi, nego i ne samo - kada potrošimo energiju iz mesa, koje smo uneli organizam počinje da se hrani nagomilanim mastima u telu i na taj način mršavimo.

Svako ko proceni da može i ima motivaciju da drži visokoproteinsku dijetu, može da se raduje rezultatima još prvog meseca. U zavisnosti od toga koliko strogo držite dijetu možete skinuti između 3-6 kg za jedan mese. Dijeta je jednostavna i ne ograničava nas.

Srećno svima koji žele da je drže.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest