Bonapeti.rs»Članci»Kuvanje»Kleopatrina dijeta: Konzumiraj ovu 21 namirnicu kako bi uvek bila mlada i lepa

Kleopatrina dijeta: Konzumiraj ovu 21 namirnicu kako bi uvek bila mlada i lepa

ZoriZori
Guru
238243
19 od 21 Fotografije

19. Masline


Trenutno se maslinovo ulje konzumira u velikim količinama u Sredozemlju, ali ono je isto tako bilo popularno i za vreme Kleopatre. Za maslinovo ulje je poznato da pomaže da se srce očuva mladim, ali se njegova antioksidativna zaštita širi i na kožu.

Najverovatnije je Kleopatra koristila prednosti konzumacije maslina i maslinovog ulja zajedno sa kupkama od mleka i meda. Danas znamo da maslinovo ulje pomaže u sprečavanju brojnih bolesti - uključujući rak, i da usporava proces starenja. S obzirom da maslinovo ulje ne stvara alergije, čak i ljudi sa osetljivom kožom mogu da ga koriste bez opasnosti i da uživaju u anti-age svojstvima uljanih maski za lice.

Ne samo da maslinovo ulje čini kožu mekšom, ono takođe pomaže da koža održi svoju fleksibilnost i elastičnost. I konzumacija maslinovog ulja može da smanji krvni pritisak, da smanji nivo gojaznosti, da pomogne kod osteoporoze, da spreči moždane udare i rak kože, a takođe da spreči depresiju i da smanji stres.

Poslednja kraljica Drevnog Egipta vekovima je bila proslavljana po svojoj lepoti. Ako je Kleopatra poznata po korišćenju kozmetičkih, pa čak i spa tretmana (kupke s medom i mlekom), izgleda da je i njena dijeta doprinela održavanju njene mladalačke lepote i njenog zdravlja.

Šta nas toliko tera da već 20 vekova nakon njene vladavine pažnju usmeravamo na veličanstvenu Kleopatru? Neuobičajena harizma jedne pametne žene jeste naravno ono što ostavlja trag u vremenu. Zato je zanimljivo da saznamo šta je to vladarka Egipta volela da jede, šta je to hranilo njenu neuobičajenu unutrašnju silu.

Nije tajna da je Kleopatra bila ljubitelj ukusne hrane i na njenoj trpezi ni slučajno nije moglo da se nađe nešto što nije po njenom ukusu.

Sledeća 21 namirnica/pogledaj u našoj galeriji/ se nalazila na Kleopatrinom meniju, a ukuliko želite da isprobate njihove koristi, ne zaboravite da ih dodate u svoj meni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji