Bonapeti.rs»Članci»Kuvanje»Kleopatrina dijeta: Konzumiraj ovu 21 namirnicu kako bi uvek bila mlada i lepa

Kleopatrina dijeta: Konzumiraj ovu 21 namirnicu kako bi uvek bila mlada i lepa

ZoriZori
Guru
228228
20 od 21 Fotografije

20. Vino


Kada smo govorili o grožđu spomenuli smo da je Kleopatra često konzumirala vino. Proizvodnja vina počinje veoma rano u istoriji drevne egipatske civilizacije, a opojne materije koristili si su samo pripadnici najviše klase. U principu samo su plemići posedovali vinograde, dok su niže klase ovo slavno piće mogle degustirati samo za vreme državnih i verskih praznika. Kao što možete da pretpostavite, vino se vezuje za bogove i verovalo se da poseduje božanske kvalitete.

Kleopatra se definitivno prepuštala božanskom napitku - konzumaciji i povezuje se sa dugovečnošću, poboljšava psihičko zdravlje i sprečava rok i bolesti kardiovaskularnog sistema.

Poslednja kraljica Drevnog Egipta vekovima je bila proslavljana po svojoj lepoti. Ako je Kleopatra poznata po korišćenju kozmetičkih, pa čak i spa tretmana (kupke s medom i mlekom), izgleda da je i njena dijeta doprinela održavanju njene mladalačke lepote i njenog zdravlja.

Šta nas toliko tera da već 20 vekova nakon njene vladavine pažnju usmeravamo na veličanstvenu Kleopatru? Neuobičajena harizma jedne pametne žene jeste naravno ono što ostavlja trag u vremenu. Zato je zanimljivo da saznamo šta je to vladarka Egipta volela da jede, šta je to hranilo njenu neuobičajenu unutrašnju silu.

Nije tajna da je Kleopatra bila ljubitelj ukusne hrane i na njenoj trpezi ni slučajno nije moglo da se nađe nešto što nije po njenom ukusu.

Sledeća 21 namirnica/pogledaj u našoj galeriji/ se nalazila na Kleopatrinom meniju, a ukuliko želite da isprobate njihove koristi, ne zaboravite da ih dodate u svoj meni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji