Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Idealna temperatura zamrzivača i frižidera

Idealna temperatura zamrzivača i frižidera

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
1481
Namirnice u frižideru

Čuvanje namirnica je čitava nauka - šta sme na hladno, šta mora da da bude na tamnom, kako treba da bude složeno, na koju policu u frižideru itd. Ali da bismo imali dobre namirnice duže vreme, treba da se pridržavamo ovih stvari - koliko možemo da čuvamo različita mesa, gde treba da stoji voće i zašto neko povrće ne sme da stoji u frižideru.

Da bismo mogli da ispunimo sva uputstva gde šta i koliko dugo treba da stoji, treba da se upoznamo sa frižiderom, zapravo s tim na koju tremperaturu treba da bude uključen, gde je najbolje da ga stavimo, šta može, a šta nije poželjno da se nalazi u njegovoj blizini itd. Sva ova pitanja su interesantna i takođe za zamrzivač su važna - ipak tamo čuvamo namirnice, najčešće meso, za koje nam je potrebna sigurnost da se neće pokvariti.

1. Prvo i veoma važno - ne stavljajte frižider i zamrzivač blizu toplotnih aparata, pored šporeta na primer. Toplina koja iz njega izlazi može da uništi rashladne uređaje.

2. Kada kupujete frižider, obratite pažnju na to šta piše - čak i da su znatno skuplji, frižideri sa energetskom efektivnošću A su mnogo bolja investicija od onih sa efektivnošću B. U trenutku kupovine uštedite novac, ali kasnije će oni imati mnogo veću potrošnju električne energije.

Čuvanje namirnica

3. Najbolja temperatura za frižider + 5°C, a za zamrzivač -18°C.

Ova temperatura je idealna za čuvanje namirnica i ne koristi dodatnu količinu struje. Svaki stepen iznad znači da koristite veću potrošnju električne energije.

4. Zamrzivač i frižider otvarajte samo kada treba nešto da izvadite.

5. Odmrznite kada vidite da u zamrzivaču postoji gusta debela ploča leda - to ne samo da usporava uređaj, već i troši više energije.

6. U frižideru najviša temperatura je temperatura gornjih polica, a najniža - donjih (ne u korpi za voće, već iznad nje).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest