Postoji desetine recepata za kuvanje boranije, na primer, može se pripremiti sa jajetom i da se doda beli luk za ukus.
Ovo je proizvod koji trpi mnogo kulinarskih eksperimenata i može se koristiti za kuvanje različith jela.
Možete ga marinirati, pržiti, dinstati i koristiti kao prilog ili čak da se pravi na roštilju sa drugim povrćem.
Saveti prilikom pripreme boranije
Ako ste pravi gurman i volite da jedete ukusno, onda je važno da znate male trikove prilikom pripreme ovog proizvoda, i to:
1. Uvek kupujte boraniju koja je svetlozelene boje, ima lep oblik, hrskava i guste struktute, ali se i lako lomi. Međutim, ako je mnogo tvrda, znači da je prezrela. Samo mlada boranija ima nežan ukus i sočna je.
2. Pre kuvanja treba da je isečete sa obe strane.
3. Ako ćete je kuvati, onda uvek stavljajte boraniju samo u kipuću vodu i ne više od 5 minuta, pošto će se raskuvati i izgubii većinu korisnih sastojaka. Osim toga, za mnoga jela se ona samo kuva da bude polugotova.
4. Ako ne mislite da pripremate boraniju nakon što ste je skuvali, onda je bolje da isečete na male komade i da je zamrznete. Tako se dugo može čuvati.
Ako pratite ove proste kulinarske savete, onda ćete lako moći da pripremite boraniju tako da bude sočna i ukusna. Može poslužiti kao salata, ali i kao lagan zapečeni ragu od povrća. Recepti su laki, a evo ga jedan omiljeni mnogo ljudi.
Pržena boranija sa jajima
Za ovaj recept vam je potrebno 400 g boranije, 2 jajeta, 1 supenu kašiku sirćeta i 20 g maslaca.
U početku operite pasulj i kuvajte ga nekoliko minuta. Nakon toga prosto propržite sa dva jajeta i dodajte malo maslaca i sirće. Možete dodati i začine po ukusu.
Recept je veoma lak, ali je i veoma ukusan.
Nemojte se plašiti da eksperimentišete i da pustite mašti na volju u kuhinji. Možete slobodno izmisliti i svoje varijante recepta sa boranijom i da prijatno iznenadite vašu porodicu sa nečim ukusnim i drugačijim.
Komentari