bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?

Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?

Plamena M.Plamena M.
Džedaj
2291
Tahini od susama

Glavna sirovina za proizvodnju tahinija od susama su semenke susama. Dobija se iz grma koji dostiže visino do 2 metra, sa dlakavim lišćem koje emituje snažnu očaravajuću aromu.

U zavisnosti od sorte, susam daje sitno seme u različitim bojama. Susam je visoko cenjen zbog doprinosa potpunoj i zdravoj kuhinji. Bogat je bakrom, kalcijumom i magnezijumom - sastojcima koji ostaju i nakon njegove obrade.

Narodna medicina već godinama preporučuje susamov tahini za sve bolesti i tegobe gastrointestinalnog trakta. U tu svrhu uzmite 2-3 kašike na prazan stomak.

Ovo je odlična prevencija protiv gastritisa i čireva. Osim toga, susamov tahini je divan i zdrav doručak pogodan za sve uzraste. Može se učiniti ukusnijim, ako mu se doda med.

I susam i tahini od susama sadrže velike količine kalcijuma. Zbog toga se preporučuje za jačanje mišićno-koštanog sistema. Uzima se za osteoporozu, a daje se i maloj deci za jačanje organizma i kostiju.

Tahini od susama trebalo bi da bude češće prisutan na našem jelovniku zbog mnogih korisnih svojstava koja ima. Narodna medicina ga preporučuje ženama sa prevremenom i obilnom menstruacijom, kao i u menopauzi.

Tahini

Ublažava simptome i omogućava vam normalan život. Osobe sa prekomernim znojenjem i hiperaktivnošću, predispozicijom i visokim krvnim pritiskom, srčanim oboljenjima i problemima sa mozgom takođe bi trebalo da ga konzumiraju.

Česta konzumacija tahinija od susama poboljšava rad sistema za varenje i leči zatvor. Takođe povećava energiju bubrega. Takođe se koristi kao preventivna mera za suv i nadražujući kašalj.

Koristi tahinija od susama ovde ne prestaju. Pokazalo se da je koristan kod anemije jer utiče na stvaranje krvi. Takođe utiče na sluh i poboljšava rast kose. Neki čak veruju da tahini od susama može produžiti životni vek.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest