Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Tajna pohovane ribe

Tajna pohovane ribe

Nadejda NedevaNadejda Nedeva
Džedaj
216
Pohovana bela riba

Zna se da je riba spremljena na roštilju, u rerni ili na pari posebno korisna za naše zdravlje. Ali mnogo ukusna i voljena je i pržena ili pohovana riba. Istina, kaloričnija je, ali riba je riba i samo da nemate alergiju na nju, ona spada u kategoriju jedne od najzdravije hrane.

Međutim, mnoštvo nas oseća ozbiljne poteškoće kada odluči da pripremi pohovanu ribu. Mnogo je jednostavno prosto da ubaciš ribu u tiganj kako bi se propržilla, ali pripremanje pravilnog pohovanja je drugi posao. Ili postaje preterano teška, ili se pak prosto raspada u tiganju zajedno sa ribom. Eto zašto ćemo vam ovde otkriti neke trikove kako biste znali tajnu pohovanja ribe:

- Mnogo je važno, nakon što se očistili i oprali ribu, da je dobro posušite. Velike ribe se čiste od kostiju koliko je moguće i pohuju se ili u filetima ili kolutovima u zavisnosti od vrste ribe. Ako je u pitanju mala riba, ona se pohuje cela tako što se prethodno takođe očisti, opere i posuši;

- Najelementarnije i često praktikovano pohovanje prilikom prženja ribe je uvaljivanje prvo u brašno, posle u umućena jaja i ponovo u brašno. Kod više vrsta ribe možete čak da pomešate jaja i brašno, ali treba da ste dosta vešti u kuhinji da biste pogodili pravilnu dozu, tako da pohovanje ne bude preterano teško ili pak preterano jednostavno. Što se tiče brašna, možete da eksperimentišete tako što se za pohocanje ribe definitivno preferira kukuruzno brašno za poslednje uvaljivanje. Takođe, u njega možete direktno dodati koje kog začine želite - so, crni biber, ruzmarin i dr;

- Veoma uspešna je pohovana morska riba u malo piva pomešanog sa brašnom i jajima. Tako ona može da se spremi jednostavno čak i u fritezi, ali gledajte da pohovanje bude laganije;

Pohovani fileti ribe

- Ribe koje su sa belim mesom i gušće teksture možete pohovati i u susamovom semenu. Na taj način veoma uspešna postaje pastrmka, oslić i dr;

- Ribe koje imaju izraženiju aromu i ukus možete pohovati u mlevenim oguljenim bademima. Tako one dobija raskošnu hrskavu koricu i ne mirišu neprijatno.

Pogledajte još naše recepte za:

- pohovanog šarana;

- pohovanog tolstolobika;

- pohovanog oslića;

- tajne ukusne ribe;

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj članak još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni