Najkorisnije ribe

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
1511
Riba losos

Kategorija „najkorisnija“ se pripisuje mnogim namirnicama, najčešće povrću i voću, tu i tamo mlečnim proizvodima i mesu, ali izgleda da riba ostaje pomalo u drugom planu i nekako je zanemarena, bar u našoj tradicionalnoj kuhinji.

U stvari, riba, kao i svi morski plodovi, veoma je dobra za telo i obavezno treba jesti ribu bar jednom nedeljno. Za sada dobro, ali kako postoje različite vrste mesa, tako postoje i različite vrste morskih životinja - koja je riba suva, koja je masnija, a opet je masnoća poprilično loša, kada je u pitanju zdravlje, zdrava ishrana itd.

Napravljena je studija o pitanju koje su ribe najkorisnije za organizam. Rezultati studije su prilično interesantni - postoje ribe koje većina ljudi ne može sebi da priušti, iako su veoma korisne, ali postoje one koje su prilično pristupačne i istovremeno nam daju razne korisne supstance. Hajde da pogledamo koje su ribe najkorisnije, zašto su toliko korisne i u čemu nam pomažu:

1. Bakalar - ova riba sadrži vrlo malo kalorija i veoma je pogodna za osobe koje su na dijeti (na 100g - 80 kalorija). Pored toga, bakalar je idealan pomoćnik za metaboličke probleme.

2. Tuna - sadrži selen i veoma uspešno pomaže u jačanju imuniteta.

3. Skuša - reći ćete da je previše dosadno da bi bilo istinito, ali je istina - stara dobra skuša je izuzetno korisna i ukusna, a i pristupačna. Pomaže u poboljšanju funkcije mozga.

4. Pacifički losos - veoma ukusna riba, ali prilično skupa. Ipak, dobro je znati da sadrži veliku količinu vitamina D i da je bogata omega 3 masnim kiselinama. Možete je jesti koliko želite.

Pastrmka u rerni

5. Pastrmka – Ova riba sadrži veoma veliku količinu vitamina B12 i preporučuje se za jelo jer može značajno da smanji rizik od srčanih oboljenja.

6. Sardine - sardine u konzervi se preporučuju ako želite da unesete količinu vitamina D koja je potrebna organizmu, a upravo zbog toga poboljšavaju koštano tkivo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest