Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako da pripremimo perfektno pohovanu piletinu

Kako da pripremimo perfektno pohovanu piletinu

Veneta NikolovaVeneta Nikolova
Pomoćnik kuvara
26
Kako da pripremimo perfektno pohovanu piletinu

Perfektno pohovana piletina je sočna, hrskava i punog ukusa. Uz odgovarajuću tehniku i neke tajne sastojke, možete pripremiti ukusnu pohovanu piletinu u udobnosti svoje kuhinje.

U ovom članku ćemo vam pokazati korak po korak kako da postignete savršene rezultate koji će impresionirati vaše prijatelje i porodicu.

Potrebni proizvodi

4 komada pilećih grudi (bez kože i kostiju), isečena na jednake komade

1 šolja brašna

2 jaja, umućena

1 šolja prezli

so i biber po ukusu

1 kašičica aleve paprike (po želji)

1/2 kašičice belog luka u prahu (po želji)

biljno ulje - za prženje

Priprema piletine

Uklonite kožu i kosti sa pilećih prsa i isecite meso na jednake komade.

Veće komade prepolovite da dobijete ravnomerno pohovane sastojke.

Priprema smese za pohovanje

Pohovanje piletine

U plitkoj posudi pomešajte brašno sa solju, biberom, alevom paprikom i belim lukom u prahu (ako ih koristite). U drugom tanjiru umutite jaja.

Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri i dodajte dovoljno biljnog ulja da pokrije dno.

Uzmite jedan komad piletine i ravnomerno ga prekrijte brašnom, pa umočite u umućena jaja.

Zatim prebacite meso u prezle, lagano pritiskajući da prijanjaju svugde. Pohovani komad stavite u zagrejano ulje u tiganju i ponovite postupak sa preostalim mesom.

Prženje piletine

Pržite pohovanu piletinu na zagrejanom ulju oko 4-5 minuta sa svake strane ili dok ne porumeni.

Ako su komadi veći, možete ih pokriti poklopcem dok se kuvaju.

Kada su gotovi, izvadite pohovanu piletinu iz tiganja i stavite je na papirni ubrus da upije višak ulja.

Pohovanu piletinu poslužite toplu i ukrasite svežom zelenom salatom, prilog od povrća ili paradajz sosom.

Kao prilog možete dodati i domaći pire krompir ili pomfrit.

Pohovana piletina

Uverite se da je meso suvo pre nego što počnete da ga pohujete da bi se smesa za pohovanje bolje pričvrstila.

Ako želite pikantniji ukus, možete dodati malo aleve paprike ili čilija u brašno ili prezle.

Nemojte pretrpati tiganj sa previše komada piletine da biste obezbedili ravnomerno kuvanje i hrskavu koru na pohovanoj piletini.

To je sve! Sada ste spremni da napravite savršenu pohovanu piletinu kod kuće. Uživajte u ukusnoj hrani i podelite je sa svojim najmilijima i prijateljima!

Ovo su samo neki od osnovnih saveta za ukusnu pohovanu piletinu. Uvek možete da diverzifikujete i eksperimentišete sa:

- celo pohovano pile;

- pohovana krila;

- pohovani bataci;

- KFC piletina;

- pohovani pileći zalogaji;

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj članak još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni