Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?

Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?

AdminAdmin
Glavni urednik
25036
pohovano

Pržena jela s pohom od piva obično su izuzetno ukusna i hrskava. Ako jednom naučite kako da pripremite smesu, dobićete neprocenjivog saveznika u kuhinji.

U tu svrhu dobro umutite jedno jaje. Dodajte mu jednu čašu piva, so po ukusu, biber, beli luk u prahu, luk u prahu i malo aleve paprike (ljubitelji pikantne hrane mogu da dodaju ljutu alevu papriku). Nakon toga u dobro umešanu smesu dodajte brašno i ponovo dobro umutite dok smesa ne postane glatka. Na taj način lako možete da napravite poh od piva.

Pre kuvanja treba dobro da zagrejete masnoću u kojoj ćete pržiti. Osim toga neophodno je da hladnom vodom isplaknete namirnice, neposredno pre pohovanja. To će hranu učiniti još hrskavijom. Procedura je sledeća- isplaknete hranu, potopite je u odvojen tanjir s brašnom, nakon toga u smesu sa pivom i onda u tiganj ili fritezu.

Piletina u pohovana smesom od piva

pohovana-krilca

Pivo i pohovanje pivom su savršen dodatak jelima s piletinom. Priprema pileta s penušavim napitkom oduzima skoro isto vremena koliko je potrebno za spremanje obične pržene piletine.

Napravite smesu za pohovanje od piva, sledeći gore opisan način. Možete da mu dodate još bosiljak ili kantarion. Zapamtite da smesa od piva treba da se iskoristi neposredno nakon njene pripreme.

Operite parčiće piletine. Uvaljate svako parče prvo u brašno, nakon toga u posudu s pohom, a posle potopite u masnoću (oko 3 cm). Ona treba da je zagrejana do 190 stepeni.

Ostavite po 2-3 centimetra rastojanje između parčića pileta. Čim se isprže s jedne strabem okrenite zalogaje i pokrijte tiganj dok ne budu gotovi s druge strane.

Nakon što sklonite poklopa izvadite pileće pivske zalogaje i stavite ih da se ocede na kuhinjski ubrus ili rešetku, ako želite da sačuvate njihovu hrskavu teksturu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest