Vrste pohovanja

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
1511
Vrste pohovanja

Pohovanje ima dosta prednosti, a najveća prednost pohovanih namirnica jeste što im se zadržava sočnost na taj način. Namirnica se prži, prolazi kroz termičku bradu, ali se zahvaljujući pohovanju zadržavaju svi sokovi.

Postoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće. Većina načina pohovanja je univerzalno i mogu se koristiti za pohovanje sira, kačkavalja, raznog povrća, kao i namirnica od ribe.

Najrasprostranjiniji način pohovanja jeste sa jajima, brašnom, a mogu se dodati i prezle. Ova vrsta pohovanja se može koristiti za razne namirnice - a najpogodniji je za pohovanje sira. Parče sira se prvo umoči u jaje - brašno ili prezle - jaje.

Kad dobije zlatnu boju, okrenite ga na drugu stranu. To se zove dvostruko pohovanje. Obično se jednom uvalja prvo u brašno, pa posle u jaja i stavlja se u zagrejanu masnoću.

Ako želite da ispohujete kačkavalj, a da se pritom ne razlije po tiganju, onda za pohovanje treba da koristite hladnu vodu, prezle, brašno i jaje. Prvo parče potopite u hladnu vodu, zatim ga dobro uvaljajte u brašno, potom umočite u jaje, posle u prezle, pa ponovo u jaje i stavite ga u dobro zagrejano ulje. Na taj način će kačkavalj sačuvati oblik i neće se razliti.

Pohovane šnicle

Pohovanje sa pivom se često koristi i najbolje je za pohovanje raznih namirnica za posluženje. Zahvaljujući pivu, namirnice kada se isprže, one će se i naduti i biće veoma ukusne. Potrebna su vam jaja, brašno, pivo, so, biber, a ako volite, možete dodati i neke začine. Sve sastojke pomešajte u posudi, a gustina smese za pohovanje treba da bude kao i kod boze.

Komadiće viršli, šunke, luka, šargarepe, šta god da ćete pohovati, umočite u smesu i zatim kašikom stavite u tiganj sa više ulja, gde ćete, malo ocediti o kraj tiganja.

I ako ste pogodili odgovarajuće količine, kako profesionalni kuvari tvrde, kada se isprže sa jedne strane, namirnice se same okreću na drugu.

I za pohovanje ribe se koristi odgovarajuća smesa uz pomoć koje fileti ribe postaju meki i hrskavi. Da napravite smesu za pohovanje, potrebno vam je - kukuruzno brašno (postaje mnogo ukusnije ako je belo), jaja, sveže mleko.

Sve se pomeša i muti - teško je odrediti tačne količine - smesa treba da bude kao i ona za pohovanje raznim namirnica za posluženje - da ima gustinu boze.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest