bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Prednosti filtrirane vode

Prednosti filtrirane vode

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
4412858
prednosti filtrirane vode

Kao i svakom organizmu, i nama je potrebna voda da bismo preživeli. Voda je važnija od hrane, jer bez hrane možemo preživeti i do mesec dana, ali bez vode možemo samo nedelju dana. Takođe je važno piti čistu vodu. Ako se voda ne filtrira, možemo da se razbolimo.

Danas postoje napredne tehnologije proizvodnje vode, kao što su filteri za vodu i sistemi za filtriranje vode. Korišćenje filtera za vodu za prečišćavanje vode iz slavine je mnogo jeftinije od kupovine flaširane vode zbog proizvodnje plastičnih boca.

Koliko god smešno bilo, većina flaširane vode zapravo dolazi iz vode iz slavine, tako da zaista plaćate samo plastiku. Kupovinom profesionalnog filtera za vodu uštedećete mnogo novca i piti kvalitetniju vodu koja je kvalitetno filtrirana. Filtrirana voda iz slavine je bolja od standardne vode iz slavine i flaširane vode.

Kada osetite žeđ, najlakše je piti vodu iz najbližeg izvora. Ali nije svaka voda za piće. Takođe, pre nego što posegnete za još jednom plastičnom flašom za vodu, razmislite o ova četiri razloga zašto bi trebalo da pređete na filtriranu vodu:

Filtrirana voda ne sadrži štetne zagađivače. Ovo je jedan od najvažnijih razloga da pijete filtriranu vodu. Sistemi filtera za vodu su dizajnirani da uklone potencijalno štetne zagađivače iz vode iz česme kao što su hlor, fluor, aluminijum, pa čak i arsen.

Voda iz slavine se generalno smatra bezbednom za piće. Bezbedno uključuje ono što se smatra prihvatljivim nivoom ovih zagađivača, a ne da je voda potpuno bez njih.

filtrirana voda

Filtrirana voda bolje hidrira vaše telo. Ispijanje filtrirane vode olakšava vašem telu da apsorbuje hranljive materije. Povećava brzinu kojom ćelije vašeg tela apsorbuju molekule vode i hranljive materije, što poboljšava metabolizam i pomaže u poboljšanju varenja.

Filtrirana voda ima bolji ukus. Uz štetne stvari, filteri za vodu uklanjaju i druge nedostatke, čineći napitke, kafu, hranu i sve što koristite uz ovu vodu mnogo ukusnijim.

Upotreba filtrirane vode je dobra za planetu. Nije tajna da je upotreba plastike jedna od najvećih pretnji po životnu sredinu i mnogi ljudi upravo iz tog razloga traže načine da smanje njenu upotrebu. Ovde dolazi filtrirana voda. Samo jedan filter koji se koristi u bokalu za vodu može uštedeti oko 300 plastičnih boca vode za jednokratnu upotrebu.

U zaključku, možemo reći da je filtrirana voda zdravija, bolja za vaše telo i dobra za planetu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest