bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Prave koristi ispijanja tople vode

Prave koristi ispijanja tople vode

Lilia  MilkovaLilia Milkova
Početnik
48
ispijanje tople vode

Svi znamo da je ispijanje vode obavezno za dobro zdravlje! Ali ukoliko zaista želite da povećate prednosti vode, ispijanje tople vode je pravi izbor.

Tradicionalni i alternativni tokovi medicine često povezuju vruću vodu sa boljim zdravljem, tako da je možda vreme da promenite svoje navike u ovom smeru.

Štiti od prehlade i kašlja

Umesto da pijete čaj da biste umirili grlo i sprečili ili lečili golicanje u njemu, topla voda je odličan način da ostanete hidrirani i da ublažite simptome kašlja i prehlade.

Ona ne samo da ublažava bolove u grlu, nego takođe i održava disajne puteve čistim, pomaže u otpušavanju sinusa i nazalnih prolaza, omogućavajući vam brže eliminisanje šlajma i sluzi.

Potpomaže varenju

Ispijanje tople vode bolje stimuliše pokretljivost creva, nego hladna voda ili voda sobne temperature. Kada pijete toplu vodu nju apsorbuju tanka creva i smanjuje rizik od zatvora. Osim toga, pomaže u oslobađanju viška gasova i u uklanjanju kiseline i drugih stomačih problema.

Koristi od tople vode

Poboljšava cirkulaciju krvi

Kao što lokalna primena toplih stvari na kožu stimuliše cirkulaciju krvi, ispijanje tople vode takođe ima efekat na krvne sudove u telu.

Krvni sudovi se šire jačajući cirkulaciju krvi što omogućava bolje funkcionisanje mišića i unutrašnjih organa. Topla voda je zdrava i kod menstrualnih bolova. Pijte barem tri litre tople vode tokom dana za vreme menstruacije za umirujuć efekat kod grčeva u stomaku.

Jača metabolizam

Topla voda je najbolji detoks! Ona je ne samo efektnija za izbacivanje toksina iz vašeg sistema, nego i neprestano ispijanje tople vode takođe može da jača metabolizam i da ubrza gubitak težine. To je tako zato što razgrađuje masno tkivo (ili telesne masti) brže nego obično.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest