Bonapeti.rs»Članci»Dijete»Dijeta sa cveklom

Dijeta sa cveklom

Jana G.Jana G.
Početnik
1703
Dijeta sa cveklom

Dijeta sa cveklom je monodijeta – njeno značenje je da se u određenom vremenskom periodu konzumira samo jedan proizvod. Ali takve dijete ne bi trebalo da se drže duže od četiri ili pet dana.

Nedostatak različitih hranljivih materija može učiniti telo slabim i ranjivim na bolesti. Međutim, mono-dijeta pomaže da se brzo oslobodite viška kilograma.

Monodijeta sa cveklom ne samo da smanjuje siluetu, već i pomaže u poboljšanju zdravlja. Cvekla je poznata po svojim korisnim svojstvima od davnina. Često se koristi kao protivupalno sredstvo i sredstvo protiv bolova.

Veruje se da se redovnom konzumacijom cvekle smanjuju problemi gastrointestinalnog trakta i nestaju hemoroidi. Cvekla sadrži mnogo vitamina, organskih soli, mikro elemenata.

Sadrži folnu kiselinu, betain, koji utiče na normalizaciju metabolizma masti u telu, kao i soli kobalta, joda i soli kalcijuma.

Mršavljenje sa cveklom

Dijeta za mršavljenje sa cveklom omogućava vam da se oslobodite dva do četiri kilograma viška za pet dana. Ne preporučuje se pridržavanje dijete sa cveklom osobama sa visokim pritiskom i oboljenjem bubrega, kao i dijabetesom.

Dijeta sa cveklom podrazumeva potpuno isključenje sa jelovnika svih proizvoda osim cvekle, ali je dozvoljena konzumacija malo šargarepe, maslinovog ulja, belog luka, nemasne pavlake i hleba od integralnog brašna.

Dozvoljeno je piti neograničene količine vode i zelenog čaja. Alkohol je zabranjen tokom dijete sa cveklom. Cvekla se može konzumirati sirova, kuvana i pečena, kao i u obliku sveže ceđenog soka.

Možete pripremiti razne dijetetske salate od cvekle kombinovanjem šargarepe sa sirovom ili kuvanom cveklom, narendanom ili seckanom. Smanjite so na minimum u salatama od cvekle.

Jednom dnevno obrok od cvekle možete zameniti dinstanom šargarepom u koju ste dodali malo pavlake. Cveklu možete jesti u neograničenim količinama.

Ipak, ne bi trebalo da jedete više od dva kilograma dnevno ovog korisnog povrća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest