bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Zdravstvene koristi od šumskog voća

Zdravstvene koristi od šumskog voća

Plamena M.Plamena M.
Džedaj
2302
Vrste šumskog voća

Šumsko voće je najdivniji dar koji nam daje kuhinja prirode. Ukusno je, korisno i pogodno za jelo u bilo kom trenutku.

Uživanje u šumskom voću je možda uporedivo samo sa zdravstvenim koristima koje ono donosi. Sadrži vitalne supstance kao što su beta-karoten, lutein, folna kiselina, vlakna i sve vrste vitamina.

Najbolji način da pojačate imuni sistem je da jedete šumsko voće. Pokazalo se da podržava nervni sistem, poboljšava moždanu aktivnost i tera depresiju.

U šumskom voću prisutni cink, fosfor, selen, u kombinaciji sa vitaminima A, E i C, dobro utiču na vid i opšte zdravlje. Naučna ispitivanja su pokazala da što više šumskog voća čovek konzumira, to se bolje oseća.

Različiti darovi prirode nose drugačiji zdrav naboj. Svima omiljene jagode su bogate folnom kiselinom, kalijumom, jodom i vitaminima B, C i K, tako neophodnim svakom organizmu. Pored toga, stimulišu mozak i poboljšavaju koncentraciju.

Šumsko voće

Kupine vam obezbeđuju vitamine C i E, vlakna i retku elaginsku kiselinu. Male i primamljive borovnice imaju najveći nivo antioksidanata i vitamina C, zbog čega se uspešno bore protiv slobodnih radikala i sprečavaju razvoj niza bolesti, od kojih je najteža rak.

Osim toga, unos borovnica jača kosti. I tako dalje - Svaka vrsta šumskog voća nosi neki element neophodan za svakoga, pa na koje god voće da se kladite nećete pogrešiti.

Šumsko voće se može brati na livadama i kamenitim predelima, ali ga možete nabaviti i na pijaci. Morate paziti da ne bude previše mekano, jer je to znak da je staro.

Dobro je odmah konzumirati ovo voće, jer se brzo kvari. Može se konzumirati i sveže i u raznim primamljivim desertima, sosevima i pićima.

Da biste sačuvali jedinstveni ukus nekih plodova, najbolje ih je čuvati u zamrzivaču.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest