Pet namirnica koje su štetne za kožu
Пет вредни храни за кожата
bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Pet namirnica koje su štetne za kožu

Pet namirnica koje su štetne za kožu

Lilia  MilkovaLilia Milkova
Početnik
71
5 namirnica, štetnih za kožu

Da priznamo - svi želimo besprekornu kožu. Osim odličnih gena, ovo iziskuje dodatnu negu kako bi se održala ova zanosna lepota.

Ali većina nas ne zna da su naše navike u ishrani direktno povezane sa tipom kože koju imamo. Nekoliko namirnica može da napravi haos na našoj koži. Ovde smo dali spisak sa pet namirnica, štetnih za kožu.

Hrana sa mnogo soli: Preterano mnogo soli može da izazove naduvenost lica. S obzirom na to da je koža oko naših očiju previše delikatna i tanka, prekomerna konzumacija soli može da dovede do naduvenosti oko ove regije. So se definitivno ne nalazi među namirnicama za lepu kožu.

Mlečni proizvodi: Dobijamo niz zdravstvenih koristi iz mlečnih proizvoda. Ali njihov višak može da dovede do naduvenih kapaka, podočnjaka, cnih tački, fleka, akni i bora. Prema proučavanju postoji veza između veće konzumacije mleka i akni. Ono je među namirnicama koje izazivaju bubuljice. Takođe je ustanovljeno da veća količina biodostupnih hormona u obranom mleku izaziva akne po licu. Onima koji prate težinu se preporučuje da piju otprilike tri šolje obranog mleka na dan i jednu ili više porcija niskomasnog kiselog mleka ili niskomasni sitni sir.

Šećer je štetan

Šećer: Ovo je činjenica koju smo čuli million puta, ali vredi je ponoviti. Šećer ne samo da dodaje "prazne" kalorije, nego se nalazi među štetnim namirnicama za kožu. Bore po čelu, podočnjaci, istanjena koža, akne i ožiljci, fleke i osim toga, bleda boja kože su neki od neželjenih efekata konzumacije šećera. Konzumiranje manje šećernih proizvoda definitivno može da smanji štete od šećera po koži.

Maksimalna količina dodatih šećera koje treba da jedete na dan je:

muškarci: 150 kalorija na dan (37, 5 grama ili 9 kašičica) i

žene: 100 kalorija na dan (25 grama ili 6 kašičica).

Alkohol: Iako su nam poznati neželjeni efekti, mi još uvek uživamo u čaši alkohola. Pored opasnosti po zdravlje, konzumacija alkohola takođe može da promeni vaše lice. Daje neželjene bore, naduvene kapke, crvenu kožu, kesice ispod očiju i duboke nazolabijalne bore. Ako ste osetili sve ove promene na svom licu, što pre prekinite ili ograničite njegovu konzumaciju.

Alkohol

Proizvodi obogaćeni glutenom: Namirnice obogaćene glutenom takođe mogu da oštete kožu vašeg lica. Ovi proizvodi mogu da razviju akne po bradi, čelu i obrazima, naduveno lice i crvene obraze. Ovo je stanje koje se pre svega sreće kod ljudi koji su alergični na gluten. Ali čak i da niste alergični, bolje je da izbegavate unos proizvoda sa glutenom. Dobro bi bilo da se pridržavate režima ishrane bez glutena i da izbegavate hranu sa belim brašnom.

Pogledajte takođe: Hranu za blistavu kožu

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest