Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Stvari o kuvanju slanine koje bi svi trebali da znaju

Stvari o kuvanju slanine koje bi svi trebali da znaju

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
64

Šta treba da znamo o slanini kada kuvamo sa njom, saznaćemo u narednim redovima. Slanina je delikates i nesumnjivo je veoma aromatična kada je kuvamo. Kada pripremamo suvo meso, dobro je dodati malo slanine da bude ukusno.

A evo šta treba da znamo o svinjskim grudima.

1. Kada pržimo slaninu u tiganju, moramo da stavimo kašiku vode da ne zagori. Ovo će rezultirati hrskavom korom;

2. Druga opcija je u rerni, tako da ćete uštedeti vreme ispred šporeta i imaćete veliku količinu;

3. Može se pripremiti i u mikrotalasnoj. Na porcelanski tanjir stavite papirne ubruse, na vrh rasporedite kriške slanine. Pokriva se tanjirom za mikrotalasnu pećnicu ili drugom pločom i stavlja na maksimalnu snagu 2-3 minuta. Ovo kao rezultat daje veoma hrskavu slaninu;

4. Kada pravite kokice, umesto običnog ulja, možemo dodati mast od pržene slanine;

5. Možemo je zamrznuti u slučaju da je imamo puno. Samo treba da je isečemo na komade, spakujemo, a kad nešto kuvamo, imaćemo je uvek pri ruci;

6. Slaninu nikako ne treba stavljati u jako vruć tiganj, stavljati u hladan pa zagrejati;

7. Sadrži so i nije je potrebno dodavati tokom kuvanja.

Evo ukusnog recepta za zalogaje sa slaninom i kačamakom

Neophodni proizvodi: sveže mleko - 250 ml, kukuruzno brašno za kačamak - 125 g, maslac 30 g, kačkavalj - 100 g rendani, biber, so i po ukusu, parmezan - 30 g rendani, žalfija - 1/2 kašičice suva, slanina - oko 50 g

Pohovanje : jaje - 1 komad, prezle, brašno

Priprema:

Prokuvajte mleko i maslac na šporetu. Dodajte kukuruzno brašno i žalfiju. Brzo mešajte oko 2 minuta. Zatim se skloni sa ringle i dodaju se narendani sirevi, so i biber i prethodno proprženi komadići slanine.

Promešati i sipati u pleh, poravnati i ostaviti 1 sat. Zatim se iseče na kockice i pohuje prvo u brašno, pa u umućeno jaje i prezle. Pržite na zagrejanom ulju do zlatne boje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj članak još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni