Bonapeti.rs»Članci»Dijete»Gubitak težine uz pomoć proteinske dijete

Gubitak težine uz pomoć proteinske dijete

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
41190155
Gubitak težine uz pomoć proteinske dijete

Prema nutricionistima, proteinske dijete su jedne od najuspešnijih. Mnoge holivudske zvezde drže proteinske dijete i nije iznenađujuće, jer su veoma efikasne posebno ako se kombinuju sa fizičkim vežbama.

Glavni princip proteinske dijete je da se ne konzumira hrana koja se pretvara u mast. Razvio je Piere Dukan.

Dok se pridržavate ove dijete, izuzetno je važno piti puno vode. Ima pročišćavajući efekat i zadovoljava glad.

Kada počnete sa dijetom, hranu treba samo peći, peći na roštilju ili kuvati. Začinite sa malo maslinovog ulja i soli, konzumacija alkohola je zabranjena. Uvek doručkujte i ne preskačite obroke.

Proteinska dijeta je podeljena u četiri faze, pri čemu je u svakoj fazi dozvoljena različita hrana.

Prva faza traje pet dana i uz pravilnu ishranu može se izgubiti do 5 kg.

Glavna stvar koju treba jesti je meso, ali bez masti - govedina, riba, piletina bez kože. Svinjetina i jagnjetina nisu dozvoljeni.

Začinite jela mirođijom, lukom, peršunom, majčinom dušicom. Ne treba koristiti ulje, kečap, senf i slično. Takođe možete jesti džigericu, veoma je korisna. Dozvoljena je i masnija riba, tvrdo kuvana jaja, pšenične mekinje.

Pijte kafu, ali bez šećera, i pijte najmanje jedan i po litar vode dnevno.

Druga faza proteinske dijete traje nedelju dana i uključuje dozvoljene proizvode i povrće. Kombinujte dane sa čistom potrošnjom proteina sa povrćem. Dobro je jednog dana jesti samo meso, a sledećeg dodati povrće. Krompir, mahunarke i pirinač ne treba jesti.

Trajanje treće faze proteinske dijete određuje se množenjem sa deset kilograma izgubljenih od početka dijete. Mesu i povrću dodaje se jedno voće dnevno. Zabranjeno je samo grožđe, banane i trešnje. Možete jesti dve kriške integralnog hleba dnevno i dve porcije krompira ili pirinča za nedelju dana. Među dozvoljenim vrstama mesa uključite i svinjsko meso. Jednog dana u nedelji treba da jedete samo čiste proteine - meso, ribu ili jaja.

Četvrta faza proteinske dijete uključuje samo jedno ograničenje, i to do određenog dana u nedelji za čiste proteine. Ovaj dan mora biti isti, ako izaberete ponedeljak, morate ga poštovati. U ostatku dana jedite razumno, bez gaziranih pića, masne hrane, slatkiša i testenina.

Pogledajte kako da napravite svoj:

- proteinski šejk;

- ili proteinske palačinke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest