Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Detoks sa sokom od celera

Detoks sa sokom od celera

Iliana AngelovaIliana Angelova
Početnik
3955
Detoks sa sokom od celera

Celer je jedna od najmoćnijih antiinflamatornih namirnica. Takođe ima svojstvo uklanjanja toksina iz jetre i creva.

Bioaktivni sadržaj natrijuma alkalizira crevni trakt, pročišćavajući i obnavljajući crevnu sluzokožu. Sveži sok od celera takođe održava optimalne nivoe hlorovodonične kiseline u crevima i obezbeđuje neophodne mineralne soli za ceo nervni sistem.

Ukusan i osvežavajući napitak od celera podstiče metabolizam i time podstiče proces čišćenja. Bogatstvo vlakana u soku pomaže u eliminaciji otpada i toksina. Nije samo jetri potrebno takvo čišćenje.

Srcu, plućima i zglobovima je takođe potreban ovaj postupak jačanja. Bubrezi filtriraju krv i njihova detoksikacija je stvarna potreba koja se uspešno postiže sokom od celera.

Osim toga, osvežavajući napitak od celera podržava prečišćavanje celog organizma od teških metala i smanjuje virusno i bakterijsko opterećenje u telu.

Efekat u lečenju bolova u zglobovima, hipertenzije, raka i bolesti nervnog sistema je dokazan u praksi. Niskokalorični celer je pogodan za dijete za mršavljenje, a sok održava telo svežim ne opterećujući ga viškom kalorija.

Detoks sa sokom od celera

Kako koristiti sok od celera?

Različite prakse daju različite savete. Jedan od njih je da se svež sok pije kao potpuno čist napitak na prazan stomak, bez ikakvih zaslađivača i dodataka.

Optimalna količina je pola litra dnevno, u zavisnosti od individualnih potreba. Nakon upotrebe, ne treba jesti ili piti ništa drugo oko pola sata.

Drugi recept preporučuje da pijete sveži sok od celera 2 puta dnevno, dodajući mu 2 kašike ovsenih pahuljica i šaku badema i koristite ga kao hranu, a ne kao piće.

Smuti od soka od celera su takođe dobra opcija, koja može uključivati i druge zdrave namirnice poput ananasa i peršuna. Ananas je pogodan za čišćenje kod bubrežnih tegoba i osteoartritisa zbog niskog sadržaja kalijuma, a sastojci peršuna su efikasni kod edema, kamena u bubregu i infekcija urinarnog trakta.

Sok od celera se lako priprema. Za oko 400 mililitara soka potrebna je 1 stabljika biljke, koristeći samo stabljike. Moraju se očistiti od lišća. Stavljaju se u sokovnik i na maloj brzini se priprema sok kako bi se sačuvalo što više korisnih materija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest