Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Odgovarajući prilog za pečeno meso

Odgovarajući prilog za pečeno meso

AdminAdmin
Glavni urednik
2523
Teletina sa prilogom

U zavisnosti od vrste pečenog mesa, uz njega idu različiti prilozi.

Za pečeno svinjsko meso je odgovarajući prilog od pečenog ili kuvanog krompira. Za svinjetinu je odgovarajući i dinastani kiseli kupus, kao i razne vrste priloga od povrća.

Dinstani ili kuvani pirinač je odgovarajući prilog za pečeno meso, posebno ako se pirinač prelije sosem iz pečenog mesa.

Obično se krompir pire pretvara u prefinjeni prilog ako u njega dodate pesto sos, prženi luk ili beli luk. Vasabi ili rendani plavi sir.

Pečena svinjetina sa garnirungom i sosem

Teleće meso je odgovarjauće da bude servirano sa krompir pireom, a u koje ste dodali malo gorgonzole. Teleće meso dobro ide sa dinstnaim graškom, prokeljom, dinstanom šargarepom, kukuruzom sa maslacem, kuvanom boranijom.

Teleće meso dobro ide uz špargle na pari, kao i sa spanaćem.

Za pečeno meso, nezavisno da li je svinjsko, teleće ili pileće najbolji je prilog od proprženog luka sa šargarepom.

Potrebni sastojci: 2 šargarepe, 1 glavica luka, so i biber po ukusu.

Šargarepu isecite na tanke i široke ivice po dužini, nakon toga svaku ivicu isecite po dijagonali na nekoliko komade. luk isecite na zbiijeni polumesec.

Luk propržite dok ne promeni boju u providnu. Dodajte šargarepu i uz neprestano mešanj pržite dok ne omekša, ali ne treba da bude previše mekan. Posolite, pospite biberom i servirajte zajedno sa pečenim mesom.

Odgovarajući prilog za pečeno meso je gratin od povrća.

Potrebni sastojci: pola karfiola, 400 g šargarepe, 250 g spanaća, 4 supene kašike, 3 supene kašike rendanog kačkavalaj.

Karfiol kidamo na ružice, šargarepu oljuštimo i isečemo na tanke štapiće. Operemo spanać i osušimo. Skuvamo šargarepu u trajanju od tri minuta u vreloj posoljenoj vodi.

Dodajemo karfiol i kuvamo još 5 minuta dok povrće ne omekša. Dodajemo spanać i nakon 3 minuta skidam osa vatre i ocedimo.

Namažemo vatrosstalnu činiju, rasporedimo povrće, prelijemo pavlakom i posipamo kačkavaljem.

Ovaj prilog za meso je ukusan i topao, i hladan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj članak još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni