Sa početkom proleća dolazi i želja da se pojede sveže voće i povrće.
Ovo je vreme hrane, pripremljene od svežeg zeleniša, kao što su zelje, mladi luk, mladi beli luk, prolećna salata i naravno, mladi krompir. Mladi krompir sadrži više vitamina i manje štetnih supstanci.
To je zbog činjenice da se nakon vađenja krompira on jede skoro odmah i ne zahteva tretman preparatima.
Mladi krompir ima tanku koricu, koja je vrlo ukusna. Zbog toga se on u mnogim slučajevima konzumira bez ljuštenja i skidanja kore. Ovo je jedna od prednosti mladog krompira, jer ga ne treba ljuštiti.
Kuvan ceo, čak i bez rezanja, mali mladi krompir je božanstveno ukusan. Njegova tanka kora zadržava sok i bukvalno se takav krompir topi u ustima.
Dovoljno je očistiti ih četkom i dobro ih oprati vodom. Ako i dalje želite ukloniti gornji sloj, to će vam biti lakše, ako krompir potopite u hladnu vodu, a zatim ga istružete nožem.
Na kraju krajeva, krompir se može i oljuštiti, ali kožica koja se uklanja treba da bude veoma tanka.
Komentari