Dresing je najrasprostranjeniji način da se jednoj salati poboljša ukus. Napravite ukusan dresing kod kuće, kako bi pojačali ukus povrća i dobili jednu zaista lepu salatu.
Dresing se uopšteno deli na dve vrste - vinegret i od majoneza. U osnovi vinegret sosova su biljna ulja, kao maslinovo ulje ili suncokretovo ulje i sirće. U zavisnosti šta preferirate, možete izabrati jabukovo ili vinsko sirće, ako želite malo blaži ukus, neka vaš izbor sok od limuna.
Uz vinegret dresing možete kombinovati različite začine po želji, beli luk ili luk, slačicu, šećer ili med.
Različite vrste dresinga odgovaraju različitim salatama, ali vi slobodno možete da eksperimentišete, kako bi otkrili koje kombinacije se najviše slažu po vašem ukusu.
Jedan od najlakših sosova, vinegret vrsta i sadrži sledeće sastojke: sok od 4 limuna, 5 kašika slačice, 200 ml maslinovog ulja, prstohvat soli. Promešajte, dok ne dobijete homogenu smesu. Ovaj sos je dobar za salate koje sadrže zelenu salatu, parmezan, piletinu.
Za omiljenu Cezar salatu predlažemo sledeći dresing: 250 g majoneza, malo inćuna, 50 ml maslinovog ulja, sok od jednog limuna, parmezan u prahu, beli luk, so i biber. Pairajte sve sastojke i začinite salatu.
Zelenoj salati odgovara sos na bazi sirća. Pomešajte 1 kašiku balsamiko sirća sa sokom od pola limuna i 1 kašikom senfa. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu, dodajte 2 kašike maslinovog ulja, so po ukusu i beli biber. Ponovo mešajte dok ne dobitete glatku smesu.
Mlečni sos sa belim lukom se priprema na sledeći način. Potrebno vam je 1 kiselo mleko, 1 kašika pavlake, 3 kašike majoneza, sok od pola limuna, 2 čena belog luka i so po želji. Sve pomešajte, narendajte koru limuna i kad dobijete homogenu smesu, začinite salatu.
Predlažemo vam jedan fantastičan italijanski dresing, koji odgovara salatama sa paradajzom i zelenom salatom. Pomešajte maslinovo ulje, beli luk, pinjola ili drugo koštunjavo voće, parmezan.
Ima bezbroj kombinacija za dresing za salate, ali važno je da se sastojci dresinga slažu sa vrstom salate.
Kada pravite dresing za salatu, poželjno je da ga ne pripremate previše rano, kako sastojci u njemu ne bi izgubili svoja aromatična svojstva. Dresing uvek pripremajte neposredno pre pripreme salate.
Komentari