Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Rusa (rosopas, zmijino mleko) čisti telo od gomile bolesti

Rusa (rosopas, zmijino mleko) čisti telo od gomile bolesti

Rusa
Fotografija: Plant Identification

Lekovita svojstva zmijinog mleka se spominju oko 372 godine p.n.e. Učenjak antičke Grčke Teofrast je koristio ovu biljku kod različitih oboljenja: tumora jetre, kamena u žuči i zatvora.

U današnjoj medicini, zmijino mleko se koristi kao laksativ i diuretik, i insekticid, koji štiti baštenske biljke od štetočina.

Od davnina se ova biljka koristila da pročisti organizam, pa joj je zato naziv na ruskom jeziku čistač. Najvredniji u zmijinom mleku je njen je žuto-narandžasti sok, koji se sadrži više u korenu, a manje u stabljici i lišću.

Prema travarima, zmijino mleko se bori protiv ćelija raka. Upotreba zmijinog mleka u onkologiji se objašnjava svojstvom biljke da pročišćuje organizam, jer sadrži antikancerogene, antigljivične i bakterijske supstance. Vrlo brzo prodire u pogođene oblasti. Ovo sredstvo je pogodno i za decu. Postoji mnogo recepata, ali oni moraju biti strogo ispoštovani; doze ne treba uzimati duže vreme.

Recepti sa zmijinim mlekom

Zmijino mleko

Protiv ćelija raka

U termos staviti jednu kašiku biljke, sipati toplu vodu i ostaviti da stoji oko 1, 5 h, nakon toga precediti i piti tri puta dnevno, po 1-2 kašike, pola sata pre obroka. Ova infuzija se koristi za rak kože.

Protiv upale materice i jajnika

Jednaka količina bele imele, zmijinog mleka i cveća buhača. Bilje dobro sjedniti, 1 kašiku njih preliti sa 500 ml tople vode, smesu ostaviti da stoji deset minuta, skloniti sa vatre i ostavi da stoji još deset sati. Pijte jednu četvrtinu čaše, dva ili tri puta dnevno.

Kod psorijaze i seboreje

Psorijaza

10 g na 200 ml vode utrljati u korene kose.

Od korena pripremiti napitak, koji se sipa u kadu, i koji pomaže kod psorijaze, ekcema, neurodermatitisa, gnojnih upala. U tu svrhu, 100 g korena se drobi i preliva hladnom vodom, drži se tako dva sata, a zatim se kuva na laganoj vatri 30 minuta, napitak se preceđuje i sipa u kadu. Procedura traje 12 dana.

Kod onkoloških oboljenja polnih organa

Sjedniti jednake količine zmijinog mleka, koprive i nevena. Bilje prethodno nadrobiti. Jedna supena kašika smese se preliva sa 250 ml vrele vode i ostavlja se da stoji u termosu. Piti 125 grama na prazan stomak, ujutru i uveče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest