Bonapeti.rs»Članci»Dijete»Mlečna dijeta topi pet kilograma za nedelju dana

Mlečna dijeta topi pet kilograma za nedelju dana

Mleko

Dijeta s mlečnim proizvodima je teško iskušenje volje, ali njen krajnji rezultat je upečatljiv. Ovaj režim ishrane je dosta strog jer se fokusira potpuno na mleko. U njemu i njegovim proizvodima se nalaze kalcijum, belančevine i druge vredne materije koje su izuzetno korisne za zdravlje.

Prema poslednjim naučnim podacima istraživanja niskokalorična dijeta značajno olakšava proces mršavljenja i eliminisanje suvišnih masnoća. Naučnici smatraju da visok sadržaj kalcijuma smanjuje proizvodnju kalcitriola koji tera masne ćelije ne samo da gube masnoću već i otpušta mehanizme sagorevanja masnih tkiva.

Važno je da znamo da nedostatak kalcijuma u organizmu stimuliše procese nagomilavanja masti. Osim toga kalcijum predupređuje od gubitka mišićne mase tokom mršavljenja. Normalna količina kalcijuma, neophodna za čoveka se kreće od 1500 do 2500 mg dnevno.

Musli

Dijeta s mlečnim proizvodima je izuzetno dobra varijanta za brzo skidanje kilograma. Osim toga dok držite ovaj režim nećete naštetiti svom organizmu, jer je mleko jedna od najkorisnijih namirnica za čoveka.

Ponedeljak

Doručak - Kafa s mlekom ili samo mleko - koliko vam se pije; Ručak - kiselo mleko s muslijem; Večera - krompir salata s mlekom (skuvajte krompira koliko vam se jede, isecite ga, dodajte luk, ulje (koliko želite), kiselo mleko, so. Pripremite veću količinu, jer ćete je jesti cele nedelje.

Utorak

Doručak - Kafa s mlekom ili samo mleko - koliko vam se pije; Ručak - kiselo mleko s muslijem - do tri čaše; Večera - salata od makarona (kuvane makarone s lukom, uljem, solju i kiselim mlekom)

Jesti mleko

Sreda

Doručak - Kafa s mlekom ili samo mleko - koliko vam se pije; Ručak - kiselo mleko s muslijem - do tri čaše; Večera - krompir salata s kiselim mlekom

Četvrtak

Doručak - Kafa s mlekom ili samo mleko - koliko vam se pije; Ručak - kiselo mleko s muslijem - do tri čaše; Večera - salata od makarona s kiselim mlekom

Petak - Kafa s mlekom ili samo mleko - koliko vam se pije; Ručak - kiselo mleko s muslijem - do tri čaše; Večera - krompir salata s kiselim mlekom

Ako imate volje da nastavite dijetu, slede teški dani. U subotu treba da ste samo isključivo na kiselom mleku, a u nedelju - na vodi. Preporučuje se da se dijeta ne ponavlja pre nego što istekne šest meseci.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest