Bonapeti.rs»Članci»Dijete»Dijeta sa jajima topi 5 kilograma za nedelju dana

Dijeta sa jajima topi 5 kilograma za nedelju dana

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
1501
Jaja

Nakon Uskrsa se obično obim struka malo poveća - toliko kolača, jagnjetine i kuvanih jaja, pa je sasvim normalno da se malo opustite.

Ako želite da se vratite u formu, kuvanim jajima se ponovo možete obratiti za pomoć. Tzv. dijeta sa jajima će vam pomoći da se otarasite kilograma koje ste nagomilali, a u isto vreme zbog ove dijete se nećete osećati gladnim.

Druga veoma važna namirnica za ovaj režim ishrane, osim jaja, jeste citrus - grejpfrut. Ove dve namirnice će poboljšati vaše raspoloženje i pomoći će da smršate 5 kilograma za samo 7 dana. Ovaj režim ishrane podrazumeva i druge namirnice - dijeta je raznolika, efikasna i nećete zbog nje biti nervozni i stalno gladni.

Specijalisti naglašavaju da ova dijeta ne bi trebalo da se ponavlja više od 4 puta - nakon toga se obavezno pravi pauza od 2 meseca. Najvažnije pravilo za vreme ove dijete - svaki dan počinjite sa sveže ceđenim sokom od grejpfruta i pijte dosta vode.

Evo i šta bi trebalo da jedete za vreme dijete:

Prvog dana popijte šolju gorke kafe - bez mleka ili zaslađivača, pojedite jednu jabuku i doručak završite sa 2 tvrdo kuvana jaja. Za ručak pojedite ponovo 2 juvan jajeta, kao i oko 150 g paradajza.

Popijte još jednu kafu bez šećera. Večera bi prvog dana trebalo da budu 2 kuvana jajeta, salata od povrća, jabuka i kriška raženog hleba.

Grejpfrut

Drugi dan počnite sa istim doručkom kao i prethodnog dna. Za popodnevni obrok pojedite 2 jajeta, popijte šolju kafe, a umesto paradajza pojedite vaše omiljeno voće. Večera su 2 jajeta, najviše 2 paradajza i salata od spanaća, ali bez dresinga.

Jedina promena trećeg dana je večera - napravite salatu od paradajza i krastavca i dodajte oko 100 g pečenog pilećeg mesa.

Četvrti dan počnite sa uobičajenim doručkom, a za ručak uzmite mešanu salatu od svežeg povrća, jabuke i šolju nezaslađene kafe. Za večeru pojedite dva kuvana jajeta, jednu jabuku, prepečenu krišku ražanog hleba i sitan sir.

Petog dana doručak je samo 1 jaje i kafa, tj. ovog puta propustite jabuku. Za ručak skuvajte 2 jajeta, šolju zelenog čaja i spanać. Večera je kriška integralnog hleba, salata i za glavno jelo pojedite 2 parčeta oslića.

Pretposlednjeg dana ponovite doručak od prethodnog dana, a za ručak pojedite jednu mešanu salatu. Za večeru spremite pečeni svinjski file, ukusnu salatu sa dosta celera, paradajza i krastavca.

Sedmog dana ponovite doručak od prethodna dva dana, a za ručak pojedite kuvano pileće meso, salatu i voće, samo da to nije banana. Za večeru pojedite isto što ste jeli za ručak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest