bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Pitate se šta da skuvate brzo za večeru? Imamo odgovor!

Pitate se šta da skuvate brzo za večeru? Imamo odgovor!

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
1441
Đuvečare

Jela, napravljena u đuvečari su jedna od najbržih i najukusnijih - nije važno da li je reč o nečemu posnom ili jelu s mesom. Osim što bude gotovo veoma brzo, može da se improvizuje - čak i da vam fali nešto iz samog recepta, uvek možete da ga zamenite ili da ga ne stavite.

A veoma često nekoliko sasvim nespojivih sastojaka iz frižidera mogu da se pretvore u sjajnu večeru zahvaljujući đuvečarama.

Kraj vrućina označava i početak ozbiljnijeg menija - sa više mesa, testenina i sl. Predlažemo vam recepte za svinjsko meso sa prazilukom u rerni, koji su pripremljeni u đuvečari.

Suštinski recept dozvoljava svakoj domaćici da improvizuje dodatno, ali i ovako napravljeni će vam se dopasti.

Za prvi recept trebaće vam sledeće namirnice:

Đuvečare sa svinjskim mesom, prazilukom i jajima

Neophodni sastojci: 1 kg mesa, 4 struka praziluka, 7 jaja, so, biber, tvrdi sir, aleva paprika, oko 600 ml kiselog mleka, voda i ulje.

Đuvečara

Način pripreme: Prvo, pripremite meso - isecite ga na male zalogaje i stavite u odgovarajuću posudu na ringlu da se zaprži u masnoći. Dodajte i oko jednu šolju vode i poklopite - meso treba da se izdinsta. Nakon nekoliko minuta sklonite poklopac i čekajte da voda ispari. Sledi dodavanje praziluka koji ste očistili i isekli. Možete da ga isečete po želji - na kockice, na štapiće i sl. Stavite ga u meso i dobro promešajte.

Nakon što omekša, stavite oko 150 g sira u smesu - isecite ili namrvite na sitno, dodajte alevu papriku i biber, ako je potrebno - i malo soli. Sklonite sa ringle i čekajte da se ohladi jelo. Sleduje da umutite jaja, da ih odae u kiselo mleko i da posolite smesu. Sipajte smesu od jaja u meso i praziluk, promešajte i nakon toga počnite da raspoređujete po đuvečarama. Pecite u rerni - oko 180-200 stepeni.

Možete da napravite i drugi recept koji ćete direktno peći u rerni. Za njega vam treba oko pola kilograma mesa, 2 praziluka, nekoliko krompira, biber, paradajz sok, čubar i so. Isečeni sastojci se dobro promešaju i naređaju u podmazane đuvečare - posolite, dodajte čubar i malo vode, kao i paradajz sok. Pecite dok ne bude gotovo na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest