Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Tri recepta za domaći sladoled od pavlake

Tri recepta za domaći sladoled od pavlake

Nadejda NedevaNadejda Nedeva
Džedaj
2007
Sladoled

Veliki broj ljubitelja slatkiša obožavaju sladoled, a nesumnjivo jedan od klasičnih sladoleda jeste sladoled sa pavlakom.

Nije potrebno da čekate letnje mesece, jer ovaj sladoled je dobar za svako doba godine, pa zato ga možete praviti bilo kada. Nikako nije slučajno što Rusi smatraju da je najbolji lek za upaljeno grlo upravo sladoled od pavlake. Predlažemo vam 3 recepta za pripremu sladoleda od pavlake kod kuće.

Klasični sladoled od pavlake

Potrebni sastojci: 1 1/4 šolje šećera u prahu, 2 1/2 šolje pavlake, 3 jajeta, 2 kesice vanlinog šećera.

Način pripreme: Pola od ukupne količine šećera umutite sa jajimma, a drugu polovinu sa pavlakom. Pažljivo ih pomešajte sa vanilin šećerom.

Kup sa sladoledom

Dobijenu smesu isipajte u tepsiju ili direktno u činije ili čaše, u kojima ćete servirati sladoled i stavite u zamrzivač, dok se ne ohladi. Ako želite, možete sladoled posuti rendanom čokoladom pre služenja.

Sladoled od pavlake sa voćem

Potrebni sastojci: 1 1/4 šolje šećera u prahu, 2 1/2 šolje pavlake, 3 jajeta, 2 kesice vanilin šećera, 5 kašika slatka od jagoda, 1 šolja prethodno umućenog šlaga, 50 mll likera, 50 ml sirupa od maline ili jagode.

Način pripreme: Sladoled od pavlake se pravi na isti način kao i u prethodnom receptu, ali se ne stavlja u činijice, u kojima ćete ga kasnije poslužiti, već se stavlja u veliku činiju sa poklopcem i onda u zamrzivač da se ohladi. Posebno pripremite nekoliko čaša ili činija za serviranje sladoleda i stavite ih u zamrzivač pre serviranja, da se ohlade oko 30 minuta.

Sladoled os čokolade

Na dno činija ili čaša stavite po 1 kašiku slatka, a preko njega sladoled. Na kraju se uz pomoć šprica stavlja šlag.

Pre serviranja činije prelijte sirupom i likerom. Ako želite da izgleda još lepše, možete stsviti po nekoliko čokoladnih štapića, keksa ili napolitanki preko sladoleda.

Sladoled od pavlake sa kakaom

Potrebni sastojci: 1 1/4 šolje šećera u prahu, 2 1/2 šolje pavlake, 3 jajeta, nekoliko kapi ekstrakta od ruma, 8 kašika kakaoa i malo svežeg mleka, u kom ćete razmutiti kakao.

Način pripreme:

Sladoled od pavlake se pravi po već navedenom receptu, a umesto vanilin šećera dodajte mu emulziju od ruma i kakao razmućen u mleku i mešajte dok ne dobijete čokoladni sladoled.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest