Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Trikovi za jeftine supernamirnice u kućnim uslovima

Trikovi za jeftine supernamirnice u kućnim uslovima

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
1412
1 od 8 Fotografije

Podgrevajte testeninu


Za one koji vode računa o ugljenim hidratima, testenine se nalaze na crnom spisku namrinica, Međutim, kada zagrejete testenine, koje su vam ostale od sinoć, treba da znate da se ugljeni hidrati u njima menjaju, tako da budu nešto teži da varenje, pa zato daju osećaj sitosti duže vreme, a nepotrebne materije lakše izbacujemo iz ogranizma, a da se one pritom ne lepe na neželjena mesta.
Postoji i istraživanje, koje je dokazalo da konzumacija podgrejane paste znatno smanjuje rizik od pojave povišenog šećera u krvi.

Čim se priča o zdravoj ishrani, većina nas odmah počne da se brine i računa kako će to uticati na kućni budžet.

U suštini, to nije toliko zahtevno i sigurno postoje neki mali trikovi koji će vam pomoći da se hranite pravilno, a da pritom ne gladujete ili se odričete drugih stvari u životu, ne bi li kupili avokado, čia semenke, kinou, godži beri, itd.

U novoj knjizi Džejmsa Vonga, koji se prvenstveno bavi botanikom, a u isto vreme se bavi i temama u vezi sa ishranom, se otkrivaju prosti (a ipak genijalni) načini kako da svakodnevne namirnice pretvorimo u tzv. supernamirnice. Pogledajte u galeriji iznad.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji