Postoji dosta načina da napravite špric za torte u kućnim uslovima. Ako želite da napravite špric za eklere, onda uzmite jednu kesu za jednokratnu upotrebu.
Jedan kraj, sa donje strane, isecite ukoso, oko 0.5 cm. Nakon upotrebe ga možete oprati i ponovo koristiti.
Za tanke linije koristite veliki špric. Treba vremena, ali se dobijanu perfektne linije. Za ukrašavanje otopljenom čokoladom, uvijte jedan čvrst papir u kornet, isecite vrh koliko želite da vam linija bude debela.
Stavite otopljenu čokoladu i savijte papir odozgo, da se otvor zatvori. Ako mislite da je otvor previše mali, onda možete još malo iseći i raširiti ga.
Ako imate kalupe za špric, a fali ma sam špric, možete uraditi isto kao i za eklere, ali da to bude veći špric. Kalup se stavlja na špric i već možete raditi sa njim.
Da napravite travu, potreban vam je jedan zatvarač od flaše i gornji deo flaše, kako biste zavili poklopac.
Uzmite kesicu (kao za eklere), nabijte je kroz otvor flaše i izvadite spolja, treba da ima malo mesta za zavijanje zatvarača.
Zatvarač probušite iglom ili nečim drugim na 7-8 mesta. Zavijte zatvarač ne mesto gde je.. i napunite zelenim šlagom. Dobićete perfektnu travu.
Komentari