Zamena pšeničnog brašna u keto slatkišima može da bude izazov, pošto ova vrsta brašna sadrži visok nivo ugljenih hidrata. Uprkos tome, postoji nekoliko alternativa koje možete koristiti da biste pripremili ukusne slatkiše koji odgovaraju keto dijeti.
Evo nekih od najpopularnijih alternativa pšeničnog brašna:
Bademovo brašno
Bademovo brašno je jedno od najčešće korišćenih zamena pšeničnog brašna u keto receptima. Bogato je proteinima, mastima i vlaknima, u isto vreme sadrži malo ugljenih hidrata. Bademovo brašno se obično koristi u kombinaciji sa drugim brašnima ili u vezi sa belancima da bi tekstura keto slatkiša bila bolja.
Kokosovo brašno
Kokosovo brašno je takođe odgovarajuće za keto slatkiše. Sadrži malo ugljenih hidrata i bogato je vlaknima. Kokosovo brašno ima sladak ukus i može se koristiti u kombinaciji sa drugim brašnima ili samostalno.
Brašno od lešnika
Brašno od lešnika je još jedan zdrav izbor za zamenu pšeničnog brašna. Sadrži mnogo ugljenih hidrata i bogato je proteinima i mastima. Brašno od lešnika se obično koristi u kombinaciji sa drugim bršanim da bi se dobila bolja tekstura slatkiša.
Protein od braon pirinča
Pritein od braon pirinča je izvor proteina i odgovarajući za ljude koji drže keto dijetu. Bez glutena je i sadrži manje ugljenih hidrata od pšeničnog brašna. Protein braon pirinča se može kombinovati sa drugim zamena za brašno ili samostalno.
Brašno od susama
Brašno od susama je bogato proteinima, vlaknima i niskokalorično je. Ovo keto brašno može da se koristi u različitim keto receptima za slatkiše.
Prilikom pripreme slatkiša sa zamenama pšeničnog brašna, važno je da se ima u vidu da tekstura i ukus kranjeg proizvoda može biti drugačiji. Moža bude potrebno da probate nekoliko keto recepata, dok ne otkrijete tačne proporcije i idealan ukus. Ali čim nađete omiljena keto brašna možete eksperimentisati sa:
- keto tortama;
- keto keksom;
- keto palačinkama:
- keto mafinima;
Komentari