Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Trikovi za jeftine supernamirnice u kućnim uslovima

Trikovi za jeftine supernamirnice u kućnim uslovima

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
1434
4 od 8 Fotografije

Nemojte stavljati paradajz u frižider


Paradajz obavezno treba da stoji u činiji u kuhinji ili negde na nekom mestu koje vama odgovara, ali to ne bi trebalo da bude sobna temperatura. Kada ih stavite u frižider, to utiče na njihov ukus, a i niske temperature smanjuju nivo likopena u njima. I obratno - kada ga čuvate kako treba, nezavisno da li su otkinuti od stabiljke, paradajz i dalje sazreva, postaje više crven, sladak i aromatičan, a količina likopena se povećava.

Čim se priča o zdravoj ishrani, većina nas odmah počne da se brine i računa kako će to uticati na kućni budžet.

U suštini, to nije toliko zahtevno i sigurno postoje neki mali trikovi koji će vam pomoći da se hranite pravilno, a da pritom ne gladujete ili se odričete drugih stvari u životu, ne bi li kupili avokado, čia semenke, kinou, godži beri, itd.

U novoj knjizi Džejmsa Vonga, koji se prvenstveno bavi botanikom, a u isto vreme se bavi i temama u vezi sa ishranom, se otkrivaju prosti (a ipak genijalni) načini kako da svakodnevne namirnice pretvorimo u tzv. supernamirnice. Pogledajte u galeriji iznad.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji